USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.77 39.95
  • PLN 9.80 9.95
Запитай юриста
[12 Липня 2016 12:08] Віта: Доброго дня! Вчора я отримала штраф від міської ради за те, що не хочу заключати договір на вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) з комунгоспом. Я, своєю чергою, пред"явила квитанції з міського сміттєзвалища, які підтверджують, що я самостійно вивожу ТПВ і сплачую відповідно за прийом ТПВ в повному обсязі, а не викидаю його в непризначених для цього місцях.

Скажіть, будь ласка, чи маю я право, згідно закону, самостійно вивозити сміття в призначені для цього місця, чи таки мушу заключати договір з комунгоспом. Буду вдячна за відповідь.
Відповідь юриста:
Згідно із Законом України "Про відходи", стаття 15, громадяни України зобов'язані вносити в установленому порядку плату за користування послугами підприємств, установ та організацій, що займаються збиранням, зберіганням, перевезенням, знешкодженням, видаленням і захороненням відходів; виконувати інші обов’язки, передбачені законодавством щодо запобігання забрудненню навколишнього середовища відходами.

Відповідно, якщо місцевою радою затверджено щось на зрозок Положення про санітарну очистку міста, в якому визначено обов’язковість укладення угод з підприємством, яке займається вивезенням та захороненням твердих побутових відходів, та визнано відповідне спеціалізоване підприємство виконавцем послуг із вивезення твердих побутових відходів на території міста, тому, мешканці приватного сектору зобов'язані заключати із ним договір на вивіз та захоронення твердих побутових відходів.

Якщо ж у положенні про санітарну очистку міста не передбачено обов’язковості заключення вказаних угод, а існує можливість самостійно вивозити тверді побутові відходи - тоді у Вашій ситуації Вас оштрафували незаконно.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus