USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

2 роки тому «криваві покидьки» під Зеленопіллям убили волинянина і ще 21 бійця

12 Липня 2016 17:00
Ранок 11 липня 2014 року назавжди увійде в пам’ять всіх військовослужбовців і мирних громадян, як один з найтрагічніших. З території Російської Федерації російські окупаційні війська розпочали обстріл території України.

Це був не просто обстріл, а підступний напад на захисників територіальної цілісності та недоторканості кордонів України. Це була справжня збройна агресія, метою якої був прорив кордонів нашої держави в секторі Д. Про це повідомляє прес-служба оперативного командування «Захід».

В районі населеного пункту Зеленопілля, що за 17 кілометрів від міста Ровеньки Луганської області, була висунута батальйонно-тактична група 24-ї Залізної бригади оперативного командування «Захід», яка разом з прикордонниками та військовослужбовцями 72 та 79 бригад виконувала завдання по прикриттю певних ділянок кордону України від вторгнення з боку російських військ.

«О 4:35 я прокинувся від того, що сильно хитало кунг. Таке вже бувало кілька днів раніше, коли наші артилеристи проводили артпідготовку для майбутнього просування військ. Але коли я відкрив двері, то побачив, що наш табір весь у вогні. І це стріляли зовсім не наші. В моєму кунзі уламки пройшли просто над моїм місцем відпочинку, а в товариша - під ним» - згадує військовослужбовець 24-ї бригади Олександр Бура.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПІД ЗЕЛЕНОПІЛЛЯМ «КРИВАВІ ПОКИДЬКИ» ОБСТІЛЯЛИ СИЛИ АТО.

З території Росії було випущено близько 40 снарядів із системи залпового вогню «БМ-21 Град» по наших позиціях. Після підступної атаки довелося евакуйовувати поранених та тіла загиблих військовослужбовців.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПІД ЗЕЛЕНОПІЛЛЯМ ВЦІЛІЛІ СОЛДАТИ ПРОДОВЖУЮТЬ БІЙ

Зі слів безпосередніх учасників цих трагічних подій, корегування вогню по військовослужбовцях Збройних Сил України здійснював місцевий мешканець.

«Наш табір почали обстрілювати з самого ранку. Потім обстріл продовжився вже вночі під час зміни позиції. Саме під час другого обстрілу я і рядовий Яблінчук, який знаходився поруч мене, отримали поранення. Снаряд «Граду» вибухнув поруч зі мною і його уламки попали мені в праве плече. Один із снарядів, на моє щастя, не вибухнув, а впав неподалік нашого бліндажа.

З населеного пункту Довжанське за нами прислали вертоліт, що і доправив поранених до госпіталю міста Дніпропетровськ», - згадує події того трагічного дня військовослужбовець танкового батальйону Андрій Кушнір.

В результаті обстрілу втрати були серед особового складу та техніки. Після зміни дислокації, завдяки корегувальнику з числа місцевих жителів, обстріл сил АТО продовжився. До «Градів» долучилися обстріли з мінометів, які накривали наших захисників вже в іншому місці.

В цей трагічний день за незалежність своєї держави віддали своє життя 22 військовослужбовці 24-ї Залізної бригади, серед яких, зокрема, і волинянин. Пам’ять про них буде жити в наших серцях вічно:

сержант ЛЕСЬКІВ Андрій Ігорович;

старший солдат ПРОЦЬ Сергій Володимирович,1994 р. н., с. Руснів Володимир-Волинського району;

солдат КРАТКО Роман Зіновійович;

рядовий ВАСИЛИХА Петро Степанович;

молодший сержант КОСТІВ Юрій Миронович;

молодший сержант ДИШЕЛЬ Мар’ян Миронович;

рядовий ПОПОВИЧ Володимир Романович;

молодший сержант ЛУЩИК Віктор Федорович;

рядовий ШПИРКА Володимир Михайлович

солдат КУНТИЙ Євген Олександрович;

солдат МИСИК Тарас Ігорович;

рядовий БОРИС Ігор Володимирович;

солдат БЕРЕЗА Іван-Віталій Володимирович;

солдат ГОЛУБ Юрій Григорович;

солдат ЦІКАЛО Богдан Богданович;

солдат ЛОГИН Михайло Романович;

молодший сержант РУСНАК Микола Ігорович;

молодший сержант КОЛТУН Володимир Михайлович;

старший солдат КОВАЛИК Василь Степанович;

молодший сержант ВИХОПЕНЬ Василь Ігорович;

солдат ВЕРБИЦЬКИЙ Володимир Володимирович;

солдат НАГОРНИЙ Юрій Васильович.

Пройшло уже два роки…. Так мало, але і так багато… Імена наших героїв навічно вписані в історію нашої держави. Особовий склад військ оперативного командування «Захід» докладе усіх зусиль, щоб їх подвиг не був марним.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus