USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.75 10.93

У Луцьку «гартували» школярів. ФОТО

30 Жовтня 2012 10:47
Всеукраїнський фізкультурно-патріотичний фестиваль школярів України «Козацький гарт 2012» пройшов у навчально-виховному комплексі № 24 у Луцьку.

Про це повідомляють в управлінні освіти Луцької міської ради.

Міський етап Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт 2012» відбувся у спортзалі НВК № 24. Захід організували працівники управління освіти Луцької міської ради.

За словами організаторів, фестиваль зреалізували, аби підвищити рівень фізичної підготоки та збільшити рухову активність школярів міста, а також відродити національні традиції українського народу.

Участь у турі взяли 25 команд загальноосвітніх навчальних закладів міста. Їх розподілили на дві групи. Збірна команда загальноосвітнього навчального закладу складалася з 14 чоловік (учнів 5-10 класів).
Програма Фестивалю передбачала конкурс знавців історії українського козацтва: «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе» і спортивну частину, яка складалася з човникового бігу, стрибків у довжину з місця, стрибків через скакалку протягом 30 секунд, перетягування канату та естафет.

Загальнокомандне місце визначалося за найменшою сумою місць, набраних командою в усіх видах спортивної програми.

Кращими у конкурсі знавців історії були команди ЗНЗ № 11, 2, 5 20 (І група), № 10, 18, 22, 25 (ІІ група).

Найшвидше човниковий біг пройшли господарі (НВК № 24) і команда НВК № 9.

У стрибках у довжину кращими були юні козачата з ЗОШ № 11 і НВК № 9.

Найбільшу суму балів у стрибках через скакалку набрали дівчата з ЗОШ № 19 і гімназії № 18.

У командному виді змагань – естафеті - успіх знову був на стороні господарів. Спортсмени з НВК № 24 і команди НВК № 26 показали кращий час у своїх групах.

Завершився Фестиваль змаганнями з перетягування канату серед хлопців. Саме цей вид програми став проявом козацького духу і сили волі юних спортсменів. Кожен результат залежав від злагоджених, чітких дій всіх учасників команди. Переможцями у групах стали хлопці з ЗОШ № 11 і НВК № 22.

За результатами всіх конкурсів і випробувань переможцями міського етапу Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт 2012» стали команди ЗОШ № 11 (вчитель фізичної культури Микола Янчук) – І група і гімназії № 18 (Людмила Кочубей) – ІІ група. Друге місце у команди з НВК № 24 (Віктор Єзерський ) – І група і НВК № 9 (Тетяна Хомич) – ІІ група. Третіми у І групі стали козачата з ЗОШ № 2 (Олена Паламарчук), а в ІІ групі - з НВК № 22 (Олександр Мамотюк).

Переможців та призерів змагань нагородили дипломами управління освіти Луцької міської ради.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus