USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Найсильнішою нацією в Луцьку визнали українців. ВІДЕО

28 Травня 2012 13:00
За підсумками чемпіонату світу з пауерліфтингу, що завершився в Луцьку, найсильнішою нацією стали українці – вони вибороли найбільше призових місць.
Про це повідомляє телеканал ICTV.
Найсильніші люди планети зібралися в Луцьку, де відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу. Приблизно 300 спортсменів з 15-ти країн світу змагалися за титул стронгмена – зі штангою вправлялися навіть жінки та діти. На міцність себе перевіряли у різних вагових та вікових категоріях. Наймолодшому учасникові – 13, найстаршому – 76.
Серед найсильніших людей планети – 20 жінок. Їхні професійні досягнення не поступаються чоловічим. Штангу вагою 160 кілограмів підіймають на раз. Кажуть: це зовсім не важко, адже в той момент думаєш лише про високий результат.
«Дуже дисциплінує, по-друге – це витривалість, ми ж не виходимо до штанги присісти один раз, там на 4-5 разів, тобто витривалість – серйозна», – каже учасниця чемпіонату Наталія Цуканова.
«Ви ж хотіли рівності – от вам і рівність. Якщо чесно. мені дуже подобаються жінки в пауерліфтингу – все таки це, як і бокс, більш чоловічий вид спорту. Хоча є і більш стрункі дівчата», - додав із усмішкою учасник змагань Андрій Кисіль.
Спортсмени переконують, що займатися пауерліфтингом – ніколи не пізно. Це не лише зміцнює тіло, а й загартовує дух. А ще – розвиває силу волі. Хороша спортивна форма стає в пригоді і в повсякденному житті. Чоловіки жартують: якщо треба переставити меблі в квартирі, по допомогу до сусідів не звертаються.
«Виявити найсильнішу націю, хто найсильніший, якщо перевірити останні дні змагань, якщо прикинути командні місця, то розподіл буде приблизно такий – українці, далі росіяни з представниками Молдови ділять друге і третє місце, і звісно іранці», – зазначив віце-президент Всесвітнього альянсу з пауерліфтингу Вадим Коцага.
До Луцька по титули приїхали німці, росіяни, поляки, італійці, молдавани, азербайджанці, казахи та іранці. Спортсмени викладалися на повну, тож поїздкою та її результатами задоволені. Та найсильнішими таки виявилися українці – з поміж трьохсот спортсменів вибороли сто призових місць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus