USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Дівчата у футболі: емоції та косметика

8 Березня 2012 17:47
Оригінальний подарунок для дівчат із нагоди свята 8 Березня підготували на Волині – організували турнір із футзалу серед жінок.

Перемогла у змаганнях команда «Ковельчанка».

Голова комітету жіночого футзалу Асоціації міні-футболу Дмитро Голоскоков розповів, що цей турнір серед жінок приурочений до свята 8 Березня: «Це у нас – такий подарунок для дівчат, які цікавляться футболом».

Такий турнір відбувся в Луцьку вже вшосте. Раніше у ньому, окрім українських команд, змагалися ще й футболістки з Росії, Польщі та Білорусі. Планувалося, що і цьогорічна першість із міні-футболу буде міжнародною, але участь узяли лише команди з Волині. Однак, дівчата все ж хвилювалися перед матчами.

«Хвилювання є завжди. Якщо людина не хвилюється – то їй все одно. Дівчата переживають, проте справляються і виходять грати. Але, як виходять на майданчик, – хвилювання відходить, адреналін поступає», - розповів Голоскоков, який тренує дівочу команду «Легіон» із Луцька.

Фахівці стверджують: жіночий футбол суттєво відрізняється від чоловічого.

«Тут – менше швидкості. Дівчата більше думають про те, щоб виглядати гарно на полі. І намагаються більш бути технічними, ніж хлопці. У хлопців – все більш на силу: швидко побіг, сильно продавив, забив гол. Дівчата думають, щоб все ж більше залишатись жіночними», - зазначив Дмитро Голоскоков.

З ним погодився і тренер команди «Горохівчанка» Віталій Герасимчук.

«Жіночий футзал – набагато цікавіший, з однієї сторони, ніж чоловічий. Тут – більше емоцій, більше пристрасті. Хоча це – не такий атлетичний футбол, як у хлопців. Проте дівчата – більше дисципліновані в грі», - розповів він.

Те ж саме стверджують і арбітри. Служителі футбольної Феміди зізнаються: дівчата на майданчику значно рідше порушують правила, аніж хлопці.

«Грають акуратно, без грубощів. Проте бувають моменти, в яких деколи важко розбиратись. Я б не сказав, що дівчата грають жорстко, однак, коли входять у смак боротьби, їх стає важко стримувати. Коли вже йде боротьба, то вони б’ються до останнього», - сказав заступник голови кабінету арбітрів Федерації футболу Волині Володимир Журикда.

Окрім того, дівчата не сперечаються з суддями, як це роблять хлопці. «Для дівчат – це більше гра для задоволення, а ось в хлопців – для результату. Суперечки з суддями трапляються вкрай рідко, і то більше – на професійному рівні», - розповів арбітр.

Футболістки теж погоджуються, що для них – це більше захоплення, ніж професійний вид спорту. «Не всі ж дівчата грають в футбол, а ми – любим», - каже гравець луцької команди «Легіон» Людмила Карпук.

Варто додати: дівчата виходять на матч, не цураючись макіяжу. Зізнаються: навіть на полі хочуть виглядати гарно. На питання про косметику – спочатку сміються.

«Ми ж не сильно, а лише трішки. Якби ми не грали в футбол – жінки завжди залишаються жінками», - зізнались Людмила Карпук та Анна Шлангов із команди «Легіон».

За підсумками турніру «Королевою залу» стали дівчата з Ковеля. Саме «Ковельчанка» перемогла у змаганнях. «Срібло» святкового турніру дісталося «Горохівчанці», а третє місце посіла команда «Тома» із Володимира-Волинського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
тиць-здиць Показати IP 8 Березня 2012 23:00
Футболками після гри мінялися?
xXx Показати IP 9 Березня 2012 22:31
можна хороший фільм про жіночий футбол зняти, щось на зразок "11 і тренер", або "11 воріт один мяч"
вболівальник Показати IP 10 Березня 2012 17:16
...А потім розпитати, хто скільки "голів" влетіло в "ворота".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus