USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Англія-Італія: нерви і видовищний футбол. ВІДЕО. ФОТО

25 Червня 2012 10:15
Після відверто нудного матчу минулого вечора між Іспанією та Францією, залишалася єдина надія побачити хороший футбол у чвертьфіналі Євро-2012 у виконанні Англії й Італії. Звичайно, переможців не судять, але гра на першій стадії плей-офф залишала бажати кращого. Винятком є тільки збірна Німеччина, яка на полях України та Польщі грає за правилом «ви заб'єте, скільки зможете, а ми – стільки, скільки потрібно буде для перемоги».
Про це повідомляє Чемпіон.
Визначити фаворита у парі Англія-Італія було важко. Хоча ні одна, ні інша збірна ще не програвали на Євро-2012, проте гра сама по собі була далекою від оптимальної. Англійці цілком могли і вилетіти, якби Віктор Кашшаї зарахував «гол-привид» Марко Девіча.
Аналогічно і «Скуадра Адзурра». Хорвати просто запізно пропустили від іспанців і відігратися не встигли. А по грі «картаті» виглядали не гірше від апенінців.
Уже з перших хвилин стало зрозуміло, у матчі Італія-Англія буде хороший футбол. На 5-ій хвилині рахунок міг бути 1:1. Спочатку Де Россі з далекої відстані перевірив на міцність стійку «бесарабських» воріт НСК «Олімпійський». У відповідь Буффон створив суперсейв, коли рукою дістав удар Джонсона з лінії воротарської.
Італійці, загалом, більше володіли ініціативою. Однак це не заважало англійцям проводити розумні комбінації, шукаючи на вістрі Руні. В Італії весь розрахунок, зрозуміло, був на Пірло. Перший фірмовий пас Андреа виконав на 25-ій хвилині, вивівши віч-на-віч із воротарем Балотеллі. Харта Маріо, можливо, і переграв би, проте програв він у швидкості Террі, який і заблокував удар.
Ближче до завершення тайму команди знову обмінялися небезпечними пострілами. Балотеллі влучив у воротаря з хорошої позиції, а Велбек майже поцілив у дальній кут із лінії штрафного майданчика. Після цього італійці притисли суперників. Пірло ще один чудовий пас віддав за спини захисникам. Там Кассано скинув у центр на Балотеллі, якого і тут оборона випередила. Маріо, взагалі, у звітній зустрічі фатально не щастило.
Після перерви підопічні Пранделлі просто зобов'язані були розривати суперників. Але – не щастило. То Де Россі не влучить метрів із п'яти, то Балотеллі не може пробити повз Харта. А скільки ударів було заблоковано! Якщо врахувати додатковий час, то за кількістю ударів беззаперечно виграла Італія - 35:9. У рамку воріт – 20:4! Володіння м'ячем – 64% на 36% (дані офіційного сайту УЄФА, телевізійники більше нарахували).
У додаткові тридцять хвилин не було видно, за рахунок чого Англія може витягнути цей поєдинок. Таке враження, що Рой Ходжсон грає у катеначо. Іншим чином пояснити той факт, що Англія у всіх матчах Євро-2012 грала від оборони, віддаючи володіння м'ячем противникам, - неможливо.
Очевидно, тренер британців розумів, що того часу, який йому надали, аби підготувати збірну до першості, було замало. Сьогодні він розраховував на післяматчеву серію пенальті. Та все ж здоровий глузд узяв гору. Італія витримала тест на перевірку нервів. В Англії підвели Ешлі Янг, який влучив у поперечину, й Ешлі Коул, удар якого парирував Буффон.



















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus