USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

No gym, no problem: як у Туреччині тренуються просто неба

3 Липня 2016 15:17
Хворобам легше запобігти, ніж їх потім лікувати. Однією з форм профілактики захворювань є активний спосіб життя. У поєднанні з раціональним та збалансованим харчуванням, здоровим сном фізичні навантаження забезпечують міцний імунітет, гарний настрій, ясний розум, сильне та красиве тіло.

No gym, no problem (немає залу – не проблема, – ВН) – каже відоме гасло. Такої ж думки дотримуються і низка держав, де безплатні спортивні майданчики можна побачити у кожному кварталі. Така ж ситуація у сусідній Туреччині, в місті Аланії, де нині перебуває наша землячка Олена Семенюк. Вона ділиться враженнями від спортивної вуличної культури цієї загадкової країни.

«Перший спортивний атрибут, який ми бачимо після в’їзду в місто, – це прапори місцевої футбольної команди. Вони висять і на балконах, і на великих розтяжках. Але, крім уболівання, місцеві жителі люблять і самі повправлятися у спорті. Тому в різних районах можна побачити міні-стадіони і вуличні тренажери. У ранкові години приємно спостерігати, як аланійці та аланійки впереміж із туристами бігають набережною», – розповідає Оленка.

Спорт тут доступний кожному. Багато вуличних тренажерів розміщено вздовж набережної, але є вони і в житлових районах. Єдина перешкода у заняттях спортом – це палюче сонце, тому найкраще приходити тренуватися до 7-ї та після 21-ї години.
Попри те, що Аланія – місто курортне, місцевих на спортивних майданчиках та вуличних тренажерах дуже багато. Це і молодь, і сім’ї з дітьми, і люди поважного віку.

«Власне, першою людиною, яку я побачила на біговій доріжці, була дівчина у доволі закритому вбранні: поверх вільного спортивного одягу вона носила легку накидку та хустку на голові. Тому навіть традиціоналізм не заважає аланійцям займатися спортом», – розповідає дівчина.

Така любов до спорту дається взнаки. Огрядних людей тут не побачиш. Втім, зізнається Олена, тут навіть не хочеться набирати зайвих кілограмів через спеку, що сягає 40 градусів.
«Хочеться їсти лише кавуни і запивати їх апельсиновим фрешем. Харчування теж має значення. Аланія – спекотний регіон, навколо якого безліч апельсинових, бананових, гранатових плантацій, теплиць із помідорами, перцями, огірками, баклажанами... Щопонеділка у нашій місцині – кольоровий та галасливий ринок з усією цією місцевою смакотою. Таке багатство фруктів та овочів просто налаштовує на здорове харчування», – підсумовує співрозмовниця.
Тетяна ГРІШИНА

Фото Олени Семенюк

Луцьк-Аланія
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus