USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Виявили корупцію: інспектор «прикривав» екс-міліціонера

23 Травня 2012 16:39
Працівники прокуратури склали протокол про адміністративне корупційне правопорушення щодо старшого інспектора Ковельського міськрайонного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Ярослава Пожарного. Чоловік «прикривав» свого товариша – екс-міліціонера.

Про це повідомила прес-служба прокуратури у Волинській області.

Протокол про адміністративне корупційне правопорушення щодо інспектора КВІ склали за те, що чоловік «прикривав» свого товариша.
Під час перевірки працівники прокуратури встановили, Пожарний вів облікову справу відносно свого товариша, колишнього працівника Ковельського міськрайвідділу міліції. При цьому виникла суперечність між особистими інтересами старшого інспектора та його службовими повноваженнями.

Мовляв, він, всупереч вимогам законодавства щодо запобігання і протидії корупції», не вжив заходів для усунення конфлікту інтересів. Безпосереднього керівника про наявність такого конфлікту працівник КВІ теж не повідомив.

Тим часом підобліковий товариш Ярослава Пожарного двічі не з’являвся для реєстрації в кримінально-виконавчій інспекції, бо перебував у Польщі. Підписи ж у листі реєстрації він із дозволу старшого інспектора ставив пізніше.
«Таким чином, працівник КВІ сприяв ухиленню піднаглядного від виконання обов’язків, покладних на нього судом», - констатували прокуратурі.
Отож, Ковельський міжрайонний суд визнав Ярослава Пожарного винним у вчиненні корупційного правопорушення. На чоловіка наклали штраф обсягом 200 гривень. Постанова суду вступила в законну силу.
На цей час Пожарного звільнили з роботи. Штраф чоловік уже заплатив.
Як повідомив старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням свободи громадян Олексій Решетник, прокурор Волині вніс подання начальнику управління Державної пенітенціарної служби України в області.
За результатами розгляду подання до дисциплінарної відповідальності притягнули начальника Ковельського міськрайонного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції та заступника начальника управління - начальника сектору кримінально-виконавчої інспекції. Їх перевели на посади з меншим обсягом роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ИДИОТЫ Показати IP 23 Травня 2012 18:07
реальное преступление раскрыли )))) придурки!!!
ідіоту до ИДИОТЫ Показати IP 24 Травня 2012 18:55
Ти сам придурок. Мабудь перший раз видно роботу з виявлення конфлікту інтересів. Можна було б сказати -БРАВО. Але... Скільки конфліктів не виявлено - це ЖАХ. Маса родичів працює в установах області на посадах держслужбовців, безпосередньо підпорядкованих один одному, цього що прокуратура не бачить б?
SET Показати IP 24 Травня 2012 07:37
+100500 МОЛОДЦІ!!! )))
Миша Показати IP 24 Травня 2012 09:23
показатель сбацали, неугодное начальство убрали - свое поставили.че тут удивляться- схема работает ;)
Вадим Показати IP 24 Травня 2012 10:50
Зри в корень. Не путай лужу с морем, благо с горем, людей не путай с сором. Не верь всегда тому, что говорится хором. Не будь ничьим повтором.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus