USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

Волинянам презентували проект правильної вуличної їжі*

3 Серпня 2016 14:30
На зміну шкідливому фаст-фуду приходить новий проект, що змінить уявлення про вуличну їжу - «Food Truck» від бренду «Дмитрук Гриль». Завданням проекту є поширення правильної та корисної їжі, що приготована з місцевих продуктів.

Про це стало відомо під час презентації проекту вуличної їжі «Food Truck» від бренду «Дмитрук Гриль» 2 серпня у рекреаційному комплексі «Рестпарк».

Керівник відділу маркетингу та бренд-менеджер компанії «Дмитрук» Тарас Скорупський розповів, що нині створили бренд, що допоможе споживачу зруйнувати стереотипи. Представники компанії вирішили пропонувати споживачам свою продукцію, яка говорить сама за себе. Рішення про необхідність проекту «Food Truck» ухвалили, знайшовши таку ідею у Західній Європі. Спеціальний автомобіль придбали та переобладнали у Німеччині. Комбінат цьогоріч готується пройти сертифікацію щодо безпечності виробництва харчових продуктів системи HACCP, а згаданий автомобіль вже має таку сертифікацію у Німеччині, тож її лише адаптують в Україні. Це єдина мобільна пересувна точка, що сертифікована щодо санітарії та можливості приготування безпечних харчових продуктів.


Бренд-менеджер компанії розповів про міжнародну організацію SlowFood, яка сповідує правильне харчування та безпечне приготування страв. Ідея Slow Food збігається з ідеологією компанії - це рух, який протистоїть швидкому небезпечному харчуванню, а натомість орієнтований на регіональні продукти від місцевих виробників, у не-фаст-фудівському форматі. Проект працюватиме як у рамках фестивалів, так і в рамках надання послуг кейтерингу, попит на які незадоволений в Україні.

Говорячи про вартість запрошення фуд-траку на корпоративи, весілля та інші свята, він зауважив, що загалом калькуляція відбуватиметься з розрахунку меню на одну людину на заході та вартуватиме від 60 гривень на особу.

Головний технолог компанії «Дмитрук» Петро Гіль повідомив, що над проектом працюють вже другий рік, і на цьому етапі вирішили повторити австрійські та німецькі смаки ковбасок, які, як він запевнив, сподобаються і волинянам.


Бренд-шеф проекту Сергій Федула розповів, що у проекті «Food Truck», що функціонуватиме протягом усього року, можна буде скуштувати найрізноманітніші страви з регіональними фреш-продуктами. Так, продукти будуть сезонними – взимку не буде страв зі свіжих овочів, які не ростуть на Волині, натомість буде багато цікавої консервації. Також буде багато різноманітних десертів, наприклад, морозиво власного виробництва.


Голова Slow Food Rivne Мирослава Невірковець пояснила, що організації SlowFood виповнилося вже 20 років, а заснована вона була після протесту італійського журналіста проти відкриття «Макдональдсу» у Римі. Зараз організація налічує 150 країн-членів і понад 100 тисяч учасників. Завдяки цьому руху волиняни матимуть змогу дізнатися про дрібних виробників, які натхненно і чесно роблять свою роботу – вирощують свинину без преміксів, виготовляють хліб на заквасці тощо. Оскільки рух почався з конфлікту з фаст-фудом, тож він має на меті якісну вуличну їжу і підтримує малих виробників харчової продукції.

Один з організаторів фестивалю вуличної їжі «Lutsk Food Fest» Сергій Карпюк зізнався, що багато в чому саме торговельна марка «Дмитрук» посприяла тому, що «Lutsk Food Fest» відбувся. Спочатку, коли організатори запрошували потенційних учасників, часто стикалися зі скептицизмом та байдужістю. Натомість Тарас Скорупський одразу підтримав ідею вуличної їжі. Сергій Карпюк запросив присутніх 13-14 у Луцький замок, де відбуватиметься четвертий фестиваль «Lutsk Food Fest».

Співорганізатор фестивалю «Lutsk Food Fest» Олексій Веремійчик підтвердив, що торговельна марка «Дмитрук» є одним з резидентів, з яким працюють з першого фестивалю і щоразу вигадує якісь новинки та піднімає рівень фестивалю. Наразі у Луцьку мали змогу демонструвати роботу чотирьох фуд-траків, а з появою такої машини, вимоги до кожного наступного бажаючого поставити фуд-трак будуть підвищені. Організатори фестивалю прагнуть піднімати культуру споживання їжі та культуру подачі їжі.


Під час презентації присутніх частували стравами, приготованими за допомогою «Food Truck». Звичні, на перший погляд, страви готували з незвичних інгредієнтів, досягаючи нових якостей смаку. Так, першим став салат зі свіжих місцевих продуктів – базиліку, трав, квітів, фаршированих вершковим кремом квітів цукіні, яловичини, приготованій за низької температури. Доповнили салат трюфельним соусом.


Наступною стравою став хот-дог з яловичими щоками та білими грибами у винно-шоколадному соусі, доповнена хрумкою ароматною булочкою з соковитою цибулею.


Третьою позицією став бебі-бургер зі свининою, цибулею, соусом пармезан та хрумкою булкою.


Частували учасників презентації також курячими ковбасками-гриль, доповненими грильованими фруктами – кавуном, динею, персиком, а також сирним соусом.


На десерт презентували чорничне морозиво, чорний пломбір та сорбе з моркви та апельсину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Яна Показати IP 3 Серпня 2016 15:20
Обичний фаст-фуд.Весь світ вже це пройшов років з 15 тому,а в нас тільки починається:)Повірте людині що поїздила по Європі,ця презентація не вартувала тих грошей що в неї вбухали.
Гурман Показати IP 3 Серпня 2016 17:15
Все портять саморобні колгоспні сходи біля прилавка.
А Показати IP 3 Серпня 2016 17:17
А руки перед їжею мили?
red Показати IP 3 Серпня 2016 17:22
усіх у групу "Рагулі! Світька львиця Наталка Войтович..цццц
забіяка Показати IP 3 Серпня 2016 18:46
презентація автолавки це просто смішно. яке ж все таки луцьк село. таких фургонів на кожному кроці у великикх містах але ж їх не презентують))))))))))))))))))))
лучанка Показати IP 3 Серпня 2016 22:48
Чому усе нове,потрібно обгадити,чи вас жаба душить?А тобі Яна не треба буде їхати у Європу щоб скуштувати щось смачненьке,це добре що в Луцьку буде «Lutsk Food Fest».
Яна до лучанка Показати IP 4 Серпня 2016 01:45
Шановна лучанка!Діло в тому,що я подала свою точку зору на так звану новину:)І це моє право.А на ваш Фуд фест я точно не піду .Бо і я, і мої близькі та друзі їмо лише натуральну їжу.Да і який це фестиваль?Так,простий ярмарок.А ще просто вдумайтесь,у середньовічному замку, біля руїн церкви 12 століття та на кістках людей,що боронили цей замок влаштовують пробачте харчевню і це все громко називають фестиваль:)Та й ще для отих "гурманів" що не знають історії власного краю і приходять туди поїсти грають Ді-Джеї.І це в середньовічному замку!!!:)Хіба нормальна людина туди піде?А пану Олегу Дмитруку хочу дати одну пораду.Ви створили гарну торгову марку яку зараз знають як саме ковбасний бренд.Якщо будете і далі так "піарити" фаст-фуд і все що з ним повязано то вже за пів року всі забудуть про вас як виробника ковбас і будуть згадувати лише як виробника фаст-фуда.Подумайте над моїми словами.Чи в правильному напрямку ви зараз йдете?:)
Таня до Яна Показати IP 4 Серпня 2016 15:02
Для початку, не розумію до чого тут замок, презентація була зовсім в іншому місці! А давати поради Дмитруку , це смішно! Молодий, креативний підприємець, нові проекти, нові ідеі ! Всім не догодить, а кому не подобається, є великий вибір інших торгових марок! Європа відкрита ....... !!!
Андрій Ващук Показати IP 4 Серпня 2016 16:12
Фаст-фуд,це правильна їжа???Люди,ви в якому році живете?Ви хоч в курсі що на оті сосіски і ковбаски для фаст-фуда використовують лише ковбаси другого сорту зроблені по ТУ виробника якого до речі зараз практично не перевіряють(бо санстанції вже немає).Біжіть на свфй фуд-фест,тільки коли отримаєте ожиріння,або проблеми з шлунком то не нийте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus