USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Українські цінності відроджують вишиванкою. ФОТО

27 Червня 2012 14:13
Подарувати частинку тепла і відродити традицію носити вишиванку підростаючому поколінню волинян допомагає благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».
Понад двадцять малюків у складних життєвих обставинах отримали вишиту сорочку під час заходу, який відбувся у межах організованої фондом благодійної акції «Подаруй дитині вишиванку» у приміщенні луцької бібліотеки-філіалу №10 26 червня.
Благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» почав залучати волинян до вишивання сорочок для дітей ще торік. Так, уже відбулося понад 20 зустрічей малюків із жінками, які визвалися вишивати сорочки. За словами директора фонду «Новий Луцьк» Ніни Тарасенко, за весь час проведення акції діти-сироти отримали понад 200 вишиванок.
Ведуча свята упевнена, що подібні заходи уже виходять за межі поняття «акція». Так, разом із сорочками майстрині намагалися подарувати малюкам тепло і ласку, якої вони були позбавлені. Саме тому засновник фонду Ігор Палиця переконаний, що добро і милосердя – такі ж притаманні українцям риси, як і відчуття прекрасного.
Кожна подарована сорочка знайшла свого господаря. А серед вишивальниць, які долучилися до акції фонду «Новий Луцьк» були й такі, які вишили сорочки двом або й трьом діткам. Переважна ж більшість майстринь – працівники луцьких бібліотек.



За словами вишивальниці Людмили Бокової, вона дізналася про акцію від знайомої і вирішила взяти участь. «Захотілося дитині зробити щось приємне», - зізнається майстриня.


І це вдалося не лише Людмилі Боковій. Усі діти раділи, що отримали такий чудовий подарунок. «Мені дуже приємно, що саме для мене вишили цю сорочку. Я відчуваю неймовірне тепло і знаю, що вишивальниця подарувала мені шматочок своєї душі», – подякувала майстрині одна із дівчаток Юлія Карманська.


З нагоди влаштованого свята дітки розповідали вірші про вишиванку. А одна з учасниць Ірина Чернець виконала на бандурі пісню «Лучаночка».



Історію вишиванки розповіла ведуча свята. Вона також повідала про символіку кольорів та орнаменту на вишитих сорочках.

Окрім того, ведуча свята подякувала благодійному фондові Ігоря Палиці «Новий Луцьк» за турботу про діток від імені усіх присутніх. Адже, з її слів, вона особисто пам’ятає близько п’яти зустрічей, на яких вишивальниці дарували свої сорочки дітлахам. «Саме завдяки фонду вишиванки з’являються на тілі у наших діток», - додала ведуча.
Директор благодійного фонду «Новий Луцьк» Ніна Тарасенко закликала усіх присутніх малят оберігати вишиванку як сімейну реліквію. «Вишиванка – то оберіг українського народу. Ми хочемо, щоб дітки шанували свої сорочки. Бо ж ті жінки, які вишивали, вкладали у роботу свою любов і читали над ними молитви», – додала Тарасенко.

Вона також передала вітання від засновника фонду Ігоря Палиці усім присутнім. Окрім того, Тарасенко подякувала усім вишивальницям за зроблену роботу. Адже, з її слів, фонд забезпечив майстринь лише сорочками для вишивання і нитками, а без їхніх умілих рук та доброго серця здійснення задуму стало б неможливим.
Вона додала, що акція «Подаруй дитині вишиванку» продовжується аж до Дня незалежності. Саме тоді, зі слів Тарасенко, за підтримки «Новий Луцьк» організують грандіозний фестиваль вишиванки. На ньому усі дітки, яким подарували сорочки, зможуть показати красу українського традиційного вбрання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Благодєтєль Показати IP 27 Червня 2012 14:36
Благодєтєль ти наш (перед виборами) Палиця. Побачимо, що буде далі (після виборів)...
прилуцький Показати IP 27 Червня 2012 15:49
Благодєтєль ,це напевно Вітів або Грицюк- не можуть перед смертю надихатись. Палиця молодець!!!
Юля Показати IP 27 Червня 2012 16:21
Знаєте,дивлюсь я на отих доброчинців Палиці і сумно стає.Я на Заході працювала з благочинними фондами.Там усю допомогу на протязі року передають бідним людям,а потім раз на рік запрошують до фонду пресу і розповідають про добрі справи які робили протягом року.В нас же на кожне дарування одного подарунка спеціально збирають пів міста преси,платять у ЗМІ у 10 разів більше грошей чим дарують тільки аби пропіаритись.Я точно ніколи за Палицю голосувати не буду,а ви вирішуйте самі...
123 до Юля Показати IP 27 Червня 2012 19:42
Від нього вже просто нудить, від нав*язливості і безсоромності. Та яке там "голосувати"! НІ!!!
Чуйна Показати IP 27 Червня 2012 20:17
І хто тут щось писав про "Луцький замок"????)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus