USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Журавичах побили мігрантів і зняли на відео, ‒ ЗМІ

1 Лютого 2012 10:03
Правозахисна організація Міжнародна амністія закликала владу України негайно припинити знущання над групою біженців, які перебувають у пункті тимчасового утримання нелегальних мігрантів у селі Журавичі Волинської області.
Про це повідомляє Голос Америки.
У вівторок Міжнародна амністія повідомила, що охорона Пункту, озброєна кийками, атакувала нелегальних мігрантів, які 6-го січня оголосили голодування на знак протесту проти їх незаконного утримання.
За словами свідків, охорона примусила 60-ох сомалійців та 6-ох еритрейців припинити голодування, змусила їх їсти та зняла весь процес на відео.
Міжнародна амністія вважає, що майже 70 осіб утримують в Україні незаконно.
Заступник директора Міжнародної амністії у Європі та Центральній Азії Джон Дальгуйзен заявив, що влада має «припинити знущання та тортури щодо людей, волю яких обмежено незаконно».
«Мігранти та шукачі політичного притулку намагались втекти від порушень прав людини у себе на батьківщині, натомість тепер зазнають знущань у Європі», – заявив Дальгуйзен.
Раніше нелегали, яких утримують у центрі в Журавичах, повідомляли про знущання та побиття.
Деякі скаржились на те, що їх на кілька днів поміщали у ізолятори, які не мали ліжка. Утримувані також скаржились на погрози та расистські образи, які вони отримували на електронну пошту та телефони.
Сомалійців, які перебувають у Журавичах, було затримано в різних частинах України 23-го грудня, а еритрейці перебувають у центрі з листопада.
Серед мігрантів майже 20 дітей. Деякі з них знаходяться у центрі без родичів.
Представники влади раніше заявляли, що затриманих буде депортовано протягом року. Втім зважаючи на те, що Україна ніколи раніше не депортувала сомалійців та еритрейців зі своєї території, правозахисники говорять про те, що їх утримують у Журавичах незаконно.
Україна як член Конвенції ООН щодо біженців не має права повертати біженців до країни, де їх людські права перебувають під загрозою.
Нагадаємо, що наприкінці січня у пункті тимчасового тримання нелегалів у Журавичах почали голодування декілька десятків сомалійців. У свою чергу директор Департаменту в справах біженців Державної міграційної служби Наталя Науменко стверджувала, що утримувані голодують «на публіку»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
тиць-здиць Показати IP 1 Лютого 2012 10:44
Ну нарешті нагодували! Ложечку за маму, ложечку за татка... Ложечку за мавпочку і за бегемотика. Відео в студію!!!!
Є Показати IP 1 Лютого 2012 10:49
Відправити додому Джону Дальгуйзену та іншим п..рюгам незрозумілих місій цю нечисть з нашої української землі. Зробили з України незрозуміло що!!! Якусь незрозумілу рекреаційну буферну зону і ще п...дять!!!
111 Показати IP 1 Лютого 2012 11:46
хай на примусових роботах зароблять собі гроші на білет додому і летять назад в свою африку
анонімус Показати IP 1 Лютого 2012 12:08
головне не звертати на подібні заяви уваги, ато будемо мати теплу зиму як у Франції в 2004му
Показати IP 1 Лютого 2012 13:39
хлопці!!! мабуть мало їм дали, треба добавити
Хатуль Мадан Показати IP 1 Лютого 2012 14:05
Відео в студію, або це все лож, звіздьож і правакація. Хто тих обізян сюди кличе? Чемодан, вокзал, Африка!
Spaceman Показати IP 1 Лютого 2012 16:11
Тю! Поселили би мавпочок в Луцьку, десь в районі цукрового заводу, вони би з апачами нормально зжилися би. І був би в Луцьку свій Гарлем і зоопарк, все в одному. :)
позор Показати IP 1 Лютого 2012 17:47
а хіба не можна відправити їх до Джон Дальгуйзен і нехай заявляє, що влада його країни має про них дбати. у нас голодують українські діти і літні люди- а цих нероб корми.Колись було гасло- хто не робить той не їсть - заставити відпрацювати той хліб- вкладаючи асфальт чи на шахти нехай ідуть - от тоді вони скажуть що їм погано - а тан ні у них курорт.
вано Показати IP 2 Лютого 2012 02:29
І все ж ми українці злі-озлоблені люди.уявіть себе на їх місці? не були ви на чужині? не знаєте,як заробляється хліб,коли працюєш нелегало.Краще б вони зробили революцію,а ніж ми,на нашій землі.лишень ми можемо скреготати зубами і терпіти таку владу,а до справи зась-моя хата скраю.
2 Показати IP 2 Лютого 2012 11:50
Умови такого санаторію не виправдали надію тумба-юмба?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus