USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку відзначили свято Соборності. ФОТО

19 Січня 2012 17:26
День Соборності та Свободи України назвали святом «соборності душ» і вважають, що його треба відзначати на рівні Дня Незалежності.

Про це йшлося 19 січня під час урочистостей з нагоди свята в обласному академічному театрі імені Тараса Шевченка.

«ВН» поцікавилися в учасників дійства, що для них означає це свято.

Колишній голова асоціації фермерів та приватних землевласників Волині Микола Собуцький вважає, що сьогодні – свято соборності душ. «Прочитавши книги «Холодний Яр» і «Чорний ворон» Василя Шкляра , я краще пізнав центральну частину України. Я ще більше розумію необхідність відзначення Дня Соборності», - зауважив він.

Також Собуцький розповів, що на луцькі ярмарки регулярно запрошують виробників сільськогосподарської продукції з різних регіонів України. «Ми повинні відчувати цінність кожного регіону. Коли ми будемо бачити, що спільними силами зможемо вирішити наші внутрішні питання, то й не буде потреби закупляти з-за кордоном», - каже фермер.

Письменниця Тетяна Барбелюк переконана в необхідності єднання України. «Українці завжди хотіли бути разом, через це гинули багато людей. Ми – єдина нація. Це має велике значення. Будемо тримати курс й надалі», - з усмішкою сказала вона.

Депутат Луцької міської ради Роман Романюк каже, що це свято дуже важливе для України і відзначати його потрібно на рівні Дня Незалежності.

Варто зазначити, що багато молоді та людей старшого віку відмовилися розмовляти.



У фойє на другому поверсі театру людей музичними композиціями розважав військовий оркестр Луцького прикордонного загону.


Голова Волинської ОДА Борис Клімчук привітав присутніх зі святом, яке він назвав «днем єднання українців». «Єднання навколо ідеї гідного самостійного розвитку. Ідеї, яка стала реальністю», - зазначив він. Також голова ОДА розповів про досягнення області в економіці, культурі, спорті та інших галузях.


Після виступу губернатора розпочався святковий концерт за участю студентів Волинського училища культури і мистецтва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus