USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку відкрили «соціальну вітрину» сувенірів. ФОТО

29 Квітня 2011 13:42
У салоні українських сувенірів «Вінок волошковий» в Луцьку відкрилась «соціальна вітрина» виробів дітей та молоді з особливими потребами.

Роботи неповносправних волинян у крамниці продаються вже протягом двох тижнів, проте тільки у п’ятницю, 29 квітня, організатори офіційно відкрили вітрину – з гостями та перетинанням символічної червоної стрічки.

В магазині експонуються, а заодно і продаються, вироби вихованців луцької студії «Творчість», у якій займається близько 30 інвалідів. Тут можна придбати прикраси, вази, підноси, підставки, капелюхи тощо.

Ініціаторами такої виставки стали працівники Луцького міського центру соціальний служб для сім’ї, дітей та молоді.

Як розповіла під час відкриття заступник директора центру Ольга Максим’як, про існування творчої студії вона дізналась лише кілька місяців тому.

«Два тижні тому поставили цю вітрину. І люди цікавляться, купують речі, зроблені дитячими руками. Це добра справа... На нашу пропозицію розмістити тут їхні вироби без вагань погодився власник магазину «Вінок волошковий» Микола Волошин, за що йому особлива подяка», – розповіла вона.

«Багаті люди – депутати, бізнесмени – могли б просто профінансувати дітей з особливими потребами. Виділяти їм кошти. Але дітям треба відчувати, що вони комусь потрібні. І коли люди купують їхні вироби, це для них найбільше щастя», – висловився Волошин.














Довідково:

Студія «Творчість» для дітей та молоді з особливими потребами працює впродовж трьох років при обласному благодійному фонді «Переображення». У ній займаються 30 дітей та молодих людей. Заняття у студії безкоштовні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 30 Квітня 2011 17:58
А де цей магазин?
Оля Максим'як, ЛМЦСССДМ Показати IP 2 Травня 2011 21:16
вул. Богдана Хмельницького, 1а. Якщо стояти обличчям до Палацу культури, то по ліву руку )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus