USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку обговорили перспективи європартнерства України. ФОТО

13 Вересня 2012 14:58
Міжнародна конференція з політичної географії зібрала у Луцьку українських та іноземних науковців.

Відкриття XIII Міжнародної англомовної конференції «The Eastern Dimension Of The United Europe» («Східний вимір об’єднаної Європи») відбулося на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки 13 вересня.

За словами фахівця відділу міжнародних зв’язків СНУ Максима Войчука, конференція присвячена обговоренню перспективи східного партнерства з країнами пост-радянського простору та можливостей розширення співпраці із ними.




Войчук зазначив також, що конференцію у Луцьку запропонували організувати партнери університету – Державна вища школа у польському місті Хелм.
Тож, одна частина конференції відбувалася у містах Лодзь та Хелм, а інша – у Луцьку.

Зокрема, на форум завітали гості з Боснії та Герцоговини, Ізраїлю, Італії, Литви, Румунії, Словенії, США, Польської Республіки та Франції.





У межах заходу науковці поговорили про політико-географічні особливості формування державного кордону України, геоекономічний аспект як інтеграційну складову природокористування та історичні і політичні причини поділу України.



Окрім того, після кава-брейку учасники конференції заслухали доповіді про політичну систему Бельгії як приклад поєднання романської та германської політичних культур, електронну участь як фактор європеїзації в контексті європейської перспективи інтеграції України та досвід Європейського Союзу щодо розробки комунікаційної політики.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Александр Показати IP 13 Вересня 2012 15:09
Ну если Бельгия уже пример для Украины для объединения разных политических культур (я так понимаю, типа для украино- и русскоязычных), то докладывающему прежде нужно было бы пожить во Фландрии или Валлонии хотя бы год.
Тарас до Александр Показати IP 14 Вересня 2012 23:38
Шановний Олександре, можливо у вас є безцінний досвід проживання в згаданих регіонах Бельгії? І ви достаменно знаєте специфіку взаємозв*язків між франко- та фламандомовним населенням цієї країни? Єдине з чим погоджуся, це те, що Бельгія та, сформована в кілька етапів реформ її політична система, аж ніяк не можуть бути прикладом для України. Про що, власне, у статті і йдеться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus