USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку – Форум осіб з інвалідністю

6 Вересня 2012 17:48
Одними з найбільших проблем волинян з інвалідністю є доступність громадського транспорту та навчання.

Про це розповів виконавчий директор ВОО ВМГО інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» Богдан Мойса під час відкриття форуму осіб з інвалідністю Волинської області 6 вересня.

Розповівши про реалізацію проекту «Спільно творимо можливості: участь громадськості у формуванні стратегії впровадження Конвенції ООН про права інвалідів у Волинській області», Мойса зазначив, що на основі цієї Конвенції на початку серпня в Україні прийняли відповідний Закон.

До того ж, він додав, що Волинська область – одна з тих, де «влада чує людей з інвалідністю». Адже після розмови із заступником голови Волинської ОДА Олександром Курилюком про Конвенцію він отримав підтримку щодо її впровадження на Волині у формі нормативного акту.

Тож під час Форуму, який відбудеться протягом двох днів, учасники зможуть обговорити деталі проекту відповідної обласної комплексної програми.

Мойса зазначив, що під час бесід у формі круглих столів форумчани торкнуться важливих питань, пов’язаних із покращення умов життя осіб із інвалідністю. Зокрема, обговорять найактуальніші питання доступності громадського транспорту і дотичних до нього проблем, інклюзивності освіти і забезпечення шкіл книжками для дітей з вадами зору.

«Ми розуміємо, що ми всього зразу не зробимо. Тим не менше, вважаємо, що спільно ми створимо можливості», ‒ зазначив Мойса.

Привітати учасників форуму прийшли представники місцевої влади.

Тож активної та продуктивної роботи і реалізації у майбутньому напрацьованого під час Форуму побажав заступник голови Волинської ОДА Сергій Ющак.

На його думку, під час Форуму обговорюватимуть дуже важливі питання. Зокрема, ‒ бачення шляхів реалізації програми на Волині та місця і участі влади у реалізації проекту.

«Комплексна програма буде тією дорожньою картою, згідно з якою можна буде рухатися з реалізацією тих проблем, які на сьогоднішній день існують», ‒ зазначив Ющик.

До привітань долучився заступник директора департаменту соціальної політики Луцької міськради Олег Главацький. Він зазначив, що міська влада спільно з громадськими організаціями вирішують «наболілі» питання, що стосуються людей з обмеженими фізичними можливостями.

Зокрема, комплексною програмою соціального захисту населення, яка наразі діє у Луцьку, передбачено заходи щодо створення в місті доступу до соціальних та адміністративних об’єктів для осіб з інвалідністю. Главацький додав також, що у Луцьку існує комітет доступності, де розглядають питання покращення умов для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Щиро привітала усіх учасників форуму й начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Світлана Мишковець. Вона зазначила, що підзвітна їй структура теж долучилася до розробки програми. «Ми намітили реальні шляхи, які ми можемо разом зробити. Як влада, так і меценати, так і громадські організації», ‒ додала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Станіслав Ющик Показати IP 7 Вересня 2012 09:25
На форумі був не Станіслав Ющик, а Сергій Ющак - заступник голови облдержадміністрації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus