USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У дитячій колонії зведуть каплицю

8 Березня 2012 16:15
Приблизно 80% засуджених, які перебувають у місцях позбавлення волі на Волині, – православні. Отож, аби надати їм можливість вільно сповідувати власну релігію, державна пенітенціарна служба краю уклала угоду про співпрацю із Волинською єпархією УПЦ.

Про це повідомив телеканал «Аверс».


Люди, які опинилися у місцях позбавлення волі, не менше за інших потребують духовної підтримки. Тим більше, що процес виправлення засуджених неможливий без каяття та християнської моралі, - впевнені священнослужителі. Отож вони і надалі опікуватимуться ув’язненими волинянами,

Відтак, Волинська єпархія УПЦ та Державна пенітенціарна служба у Волинській області підписали угоду про подальшу співпрацю.

Адже організація виправного впливу неможлива без участі релігійних громад – впевнені в управлінні пенітенціарної служби. Тим паче, що сповідувати будь-яку релігію та вільно виражати релігійні переконання – це право кожної людини, навіть якщо вона опинилася у місцях позбавлення волі.

Четверо з п’яти засуджених сповідують православ’я, - озвучують дані статистики в обласній державній пенітенціарній службі. Переконують: для засуджених волинських вірян створені всі умови для вільного вираження своєї духовності.

«Дай Боже, щоб наша співпраця приносила користь і поміч у виправленні для тих, хто знаходиться у виправних колоніях, їхнім батькам і рідним. Хай буде від того радість, Богу – слава, державі – користь, і нам, звичайно, на серці хай буде легше від того, що ми можемо робити добро для тих, хто в ньому нуждається», - зазначив митрополит Луцький і Волинський УПЦ Ніфонт.

«У нас є великі плани відносно побудови храму і в Маневицькій колонії. А сьогодні я хотів би озвучити і ще одну перспективу. Це – будівництво каплички в дитячій установі, про яку ми давно говорили, але необхідно ті плани реалізувати в обов’язковому порядку», - додав начальник управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Олександр Герасимчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus