USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Новий КПК реалізує кращі європейські практики, -експерт

17 Січня 2012 18:37
Проект нового Кримінально-процесуального кодексу, внесеного Президентом на розгляд Верховною Радою, реалізує кращі європейські практики.

Таку думку висловив експерт Центру політико-правових реформ, член Робочої групи з підготовки проекту КПК з 2006 по 2009 роки Олександр Банчук, - пише УНІАН.

Крім того, проект КПК переслідує мету «забезпечення гарантій, які містяться в Конвенції із захисту прав людини», - додав експерт. Виходячи з цього він припускає, що кількість справ, розглянутих у Європейському суді з прав людини щодо України, значно скоротиться.

Банчук нагадав, що на сьогодні «Україна програє в Європейському суді мільйони євро» через «системні недосконалості кримінального процесу».
Ще один учасник прес-конференції генеральний директор «Української юридичної компанії», адвокат Олег Мусієнко, відповідаючи на запитання, чи наближає новий КПК до європейських стандартів, сказав: «А чи потрібно нам наближатися до європейських стандартів, коли ми не є європейською країною, а євразійською?»
Адвокат пояснив: як би не змінювали кримінальне законодавство, його виконавці залишаються колишніми. Він упевнений, що, як і раніше, будуть присутні такі проблеми, як «тотальна кільцева порука між органами прокуратури та судом, СБУ, МВС, тотальна корумпованість і продажність судів».
У даній ситуації європейська кримінальна практика не зможе функціонувати в Україні, перш ніж не будуть вирішені глобальні проблеми українського суспільства, - переконаний Мусієнко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus