USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Невдовзі реклама тютюну зникне повністю

10 Вересня 2012 17:52
Закон № 3778-ІV щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробі вступає в силу 16 вересня. Новий закон значно розширює перелік існуючих заборон на рекламу тютюнових виробів.

Про це інформує Zaxid.net.

Тепер в Україні буде заборонена не лише реклама на радіо, телебаченні, в друкованих ЗМІ та на зовнішніх рекламних носіях, але й у мережі Інтернет, у магазинах та кіосках, а також буде заборонене спонсорство та стимулювання продажів тютюнових виробів.

Регіональний центр громадянського представництва «Життя» розробив графічну листівку, переглянувши яку, можна докладніше ознайомитися з переліком заборон, передбачених новим законом, - повідомила координатор медіа програм ГО «Життя» Юлія Солоха.
Громадські організації активно інформують власників закладів торгівлі – супермаркетів, мінімаркетів, кіосків, автозаправок – про новий закон.

«Просимо Вас проконтролювати виконання норм цього Закону у закладах торгівлі з метою уникнення фінансових санкцій, спричинених непоінформованістю.

Своєю чергою, Коаліція громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну», що об’єднує більше 100 організацій, контролюватиме виконання вимог Закону, здійснюватиме громадський моніторинг та інформуватиме Державну інспекцію з питань захисту прав споживачів про можливі порушення шляхом складання та надсилання скарг», – йдеться у листі громадськості до власників торговельних закладів.

Варто зауважити, що згідно з новим законом, штраф за порушення сягає від 30 до 50 тисяч гривень.
Нагадаємо, що 6 серпня 2012 року Державна інспекція з питань захисту прав споживачів провела спільну із громадськістю прес-конференцію, де були присутні 27 керівників обласних управлінь. Під час прес-конференції голова Інспекції Сергій Орєхов заявив про пріоритетність виконання антитютюнового законодавства та про активну позицію Держспоживінспекції з цього питання.

Тим часом супермаркети та мінімаркети вже готуються до вступу в силу нового закону і почали прибирати рекламу тютюнових виробів.

Коаліція громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну» дякує свідомим підприємцям, які вже почали готуватися до виконання закону та прибирати рекламу тютютну в місцях продажу. Зокрема, Асоціація підприємців Києва вже інформує своїх членів про необхідність дотримання цього закону.

Нагадаємо, 1 січня 2009 року в Україні набула чинності заборона на рекламу тютюну та алкогольних напоїв на зовнішніх носіях реклами та звукова реклама алкогольних брендів в якості спонсора на телебаченні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus