USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині вийшла книга-мартиролог. ФОТО

25 Червня 2011 10:03
На Волині відбулася презентація книг «Реабілітовані історією. Волинська область. Книга перша» та другий том «Книги Скорботи України. Волинська область».

На видання цих книг з обласного бюджету було виділено 138 тисяч гривень, повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Перша книга побачила світ у видавництві ПрАТ «Волинська обласна друкарня», а «Книга Скорботи України. Волинська область» готувалась у видавництві «Надстир’я».

У книгах, підготовлених співробітниками редакційно-видавничої групи «Науковий центр історичних студій Волині», переосмислено події пов’язані з масовими незаконними репресіями, відновлено історичну справедливість щодо сотень тисяч наших співвітчизників, – йдеться у повідомленні.

У книзі першій «Реабілітовані історією. Волинська область» із серії науково-документальних книг обсягом 976 сторінок авторський колектив дослідив вітчизняні і зарубіжні архівні джерела і публікації документів та матеріалів, наукову і мемуарну літературу, свідчення преси, а також узагальнив механізми терору у Волинській області, що діяли у 1917-1985 роках.

Видання наповнено численними фотоілюстраціями з фондів, є іменний та географічний покажчики.

У другому томі «Книги Скорботи України. Волинська область» обсягом 553 сторінки вміщено оригінальні архівні документи і матеріали, спогади свідків і очевидців трагічних подій, що мали місце у Ківерцівському і Ковельському районах Волинської області у роки Другої світової війни і перші повоєнні роки.

Основною частиною книги є мартиролог – короткі біографічні довідки про загиблих цивільних громадян – мешканців цих районів.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus