USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині міняють підхід до дітей-сиріт

29 Квітня 2012 11:33
Цьогоріч обласні владці вирішили змінити принципи роботи з дітьми-сиротами. Відтепер, першою чергою, їм шукатимуть прийомну сім’ю. Якщо ж така не знайдеться, – їх віддаватимуть на виховання в інтернати.

Про це 28 квітня під час колегії облдержадміністрації розповів заступник голови ОДА Олександр Курилюк.

З його слів, наразі в області перебуває на обліку понад 1,8 тисячі дітей-сиріт. «За І квартал 48 дітей осиротіли, з них – 37 влаштовано під опіку», - зауважив чиновник.

Він повідомив, обласні владці вирішили відходити від інтернатного виховання до прийомної сім’ї. «Навіть влаштування до інтернату – тимчасове рішення і зобов’язує органи опіки і піклування шукати родину», - зазначив Курилюк.

Як стверджує чиновник, нині на Волині діє 63 прийомні сім’ї, з яких – 4 створили цьогоріч. На його думку, потрібно активізувати роботу в частині створення прийомних родин. Мовляв, у сім’ї виховання - значно ефективніше, ніж у інтернаті.

Голова Ковельської РДА Іван Смітюх доповів, що в районні створили 3 будинки сімейного типу та існує перспектива для формування ще 3-х.

Натомість, начальник обласної служби у справах дітей Алла Онищук зауважила, що на Ковельщині – чи не найгірші результати. «102 - дитини на обліку. 35 дітей - в інтернатах, а в сім’ї приймають дітей з інших регіонів України», - сказала фахівець.

Насамкінець Курилюк повідомив, що майже 160 дітей-сиріт не мають власного житла і «не мають нічого». Мовляв, після 18-річчя у них не буде жодного майна.

Тож обласні чиновники зініціювали, за словами посадовця, «житлову» програму для дітей-сиріт, але всі райони та міста обласного значення на неї передбачили загалом лише 305 тисяч.
«Коли ми сказали, що буде субвенція з бюджету. То вже подали на 800 тисяч, а з Луцька на 1 мільйон гривень», - додав Курилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus