USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині 54 ставки втратять орендарів

23 Травня 2011 15:24
Законність роботи орендарів волинських водойм перевірять податківці та прокуратура, а з частиною орендарів можуть розірвати договори.

Про це під час селекторної наради з керівниками районів у понеділок, 23 травня, повідомив голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Як доповів під час «селектору» начальник обласного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства Тарас Куньчик, в області відбулась низка перевірок орендованих водойм екологічною інспекцією та управлінням Держкомзему.

Перевірки встановили, що «далеко не у всіх орендарів є завершені документальні роботи по укладенні договорів оренди». Відтак чиновники засумнівались у юридичних підставах використання орендованого майна та сплати орендної плати.

Куньчик розповів, що, згідно проведених перевірок, в зону ризику потрапило 54 водних об’єкти.

«Майже десяток років не укладаються договірні зобов’язання. І сьогодні ставиться під сумнів, чи вносилась орендна плата, і якщо вносилась, то які були юридичні підстави цієї плати», – сказав Куньчик.

Губернатор області натомість запевнив, що договори оренди з орендарями цих 54 водойм скоріш за все розірвуть. Це питання Клімчук пообіцяв запропонувати до розгляду на сесії обласної ради.

«Я мав би паралельно заслати це податковій адміністрації в області, щоб вони подивилися справляння орендної плати за всі роки всіх 54 об’єктів, і прокуратурі області, щоб в нас була думка одна, щоб в нас був синхрон, і ми діяли однаково. Тому моїм помічникам підготувати відповідні листи. Перевірки Держкомзему і екологів дає мені підставу таке робити», – висловився голова ОДА.

До всього, губернатор додав, що такі водойми є у кожному районі області, проте найбільше їх у Іваничівському районі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus