USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На луцьких озерах відсутні рятувальники, гинуть люди

26 Липня 2012 10:05
На озерах в селах Озерце та Гаразджа взагалі відсутні рятувальні пости, які б гарантували безпеку відпочиваючих. Щоправда, краща ситуація – на річці Стир у Луцьку, тут постійно чергують рятувальники.

Про це повідомили у прес-службі ТУ МНС в області.

Так, 25 липня працівники обласних управлінь МНС та Держтехногенбезпеки спільно з журналістами Волинської обласної телерадіокомпанії провели роботу з роз’яснення громадянам правил безпечної поведінки на воді. Зокрема перевірили стан організації рятувальної справи на річці Стир у парку імені Лесі Українки в Луцьку, на озерах в селі Озерце Ківерцівського та в селі Гаразджа Луцького районів.

Як показали результати рейду, на цих озерах рятувальні пости взагалі відсутні. Відповідно до керівних документів, це є обов’язком керівників органів місцевої влади та орендарів водойм, які повинні дбати про безпечний відпочинок населення.

Краща картина – на рятувальному посту на річці Стир у Луцьку, де постійно чергують навчені рятувальники і мають усі засоби для порятунку людей на воді, - стверджують учасники рейду.
Дітям і дорослим рятувальники вручили листівки та пам’ятки з правил поведінки на воді, розповіли основні правила безпечного купання і з порядку надання допомоги потопаючим.


Оскільки статистика трагічних випадків на воді викликає занепокоєння, так, з початку року на водних об’єктах Волині загинуло 57 людей, зокрема одна дитина, а у липні з початку місяця - 29 людей, такі заходи відбуватимуться і надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знаюча Показати IP 30 Липня 2012 22:57
Нехай власник, який взяв оренду Озерце виділить з кармана кошти на рятувальний пост, а то навіть намети він не дозволяє ставити. Охоронці п'яні бігають вночі з гвинтівками навколо озера. Жах та й годі. Хоча згідно закону на 100 метровій відстані приватизація заборонена. Але він вважає себе "Хазяїном озера". І хозяїн велели не пущать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus