USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Маршруткам заборонять їздити на довгі відстані. ВІДЕО

7 Травня 2012 10:47
Найближчим часом уряд має намір заборонити міжміські маршрутки, які здійснюють перевезення на відстані, довші за 150 км, та замінити їх на комфортабельні рейсові автобуси.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Основний мотив такого рішення, кажуть, – висока смертність пасажирів внаслідок ДТП за участю маршруток,. Адже за останні 4 місяці в Україні сталось майже 400 аварій за участю маршруток, і майже в третині випадків були людські жертви.
Так, типова трагедія на дорозі: маршрутка, переобладнана або ж навіть заводська українська, на великій швидкості врізається у інше авто. Пасажири помирають навіть не від самого удару, а від того, що зриваються крісла , які чавлять усіх на своєму шляху, або через відсутні пасків безпеки люди просто вилітають із маршруток.

Для порівняння – у великих автобусах така причина смерті майже виключена. Лише одного цього факту, кажуть в Головній держінспекції на автомобільному транспорті, було достатньо, аби маршрутки вирішили прибрати. Документ, яким маршруткам забороняється перевозити пасажирів на далекі відстані, запропонувало Мінінфраструктури.

Так, у понеділок його опублікують на сайті Держпідприємництва. Автоперевізникам дадуть 30 днів на вивчення, обговорення документу та пропозиції. Але причина такої пропозиції - не лише в аварійності, кажуть в міністерстві та міліції.
По-перше, на більшості міжміських маршрутів працюють неконтрольовані «нелегали».

«Звичайний автобус має певний розклад руху, скільки має їхати, з якою швидкістю. А маршрутки часто перевищують швидкість. Не контролюється, скільки водій провів за кермом», - каже керівник відділу авто технічної інспекції ДАІ МВС Василь Рублюк.

Тому, мовляв, в міністерському документі з'являться наступні вимоги: два водія та обслуговуючий персонал, чіткий час маршруту та обмеження максимальної швидкості. У 2009 році уряд вже хотів заборонити переобладнанні маршрутки. Тоді все закінчилось масштабним страйком під стінами Кабміну і норму просто скасували. Не виключено, що й цього разу грандіозна реформація завершиться лише обов'язковим введенням у 2013 році пасків безпеки та тахометрів, про які говорили ще минулого року. Але головне, аби норму виконували. Інакше трагічна статистика аварій, як і в попередні роки, залишиться незмінною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
зе бест Показати IP 7 Травня 2012 11:16
Знов здорожчення маршрутних перевезень???
111 Показати IP 7 Травня 2012 11:35
Мінінфраструктури треба розігнати і ніколи більше не допускати на цю роботу. Це принесе інфраструктурі набагато більшої користі. Вже ж проходили це - зміни в бізнесі треба планувати завчасно, щоб люди підготовитись встигли. Половина бізнесу в кредитах - куди діватись якщо маршрути відмінять?
Рима Показати IP 7 Травня 2012 13:25
Дякую керівництву країни за ще одне покращення нашого життя!!!! Жити стає легше і прекрасніше!!! Треба ще відмінити подачу електроенергії вночі, і відключати воду на весну - літо, адже люди можуть в цей час митись в прекрасних озерах і ставках, якими славиться наша область!
Студент Показати IP 8 Травня 2012 08:57
А я підтримую таке рішення. Їхати Неопланом а чи навіть Ікарусом значно комфортніше, ніж в перероблених вантажних бусах. Їхати 12, або і більше годин в Еталоні (Богдані, переробленому Мерсі) - це просто жах.
!! Показати IP 12 Травня 2012 12:00
Як це в Україні не виготовляють??? На Богдані роблять шикарні міжміські автобуси!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus