USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Малих лучан вчать вишивати хрестиком. ФОТО

26 Липня 2012 09:22
Волинські вишивальниці передають традицію споконвічного українського заняття майбутньому поколінню. Майстер-клас з вишивання хрестиком для луцьких дітей-сиріт провели за підтримки благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Свято «Учись, дитино, гарно вишивати» відбулося 25 липня у межах організованої фондом акції «Подаруй дитині вишиванку».

Варто зауважити, такі свята та майстер-класи за підтримки фонду Ігоря Палиці відбуваються уже не вперше.

Так, лише під час цього заходу вишиванки отримали понад 30 дітлахів із сімей зі складними життєвими обставинами.

Одна із співорганізаторів заходу, директор магазину-салону «Волинський сувенір» Ілона Млинарська розповіла, що ідею дарувати дітям-сиротам вишиванки «виношувала» уже давно.

«Так склалася доля, що вони не мають батьків і тому зародилася така ідея», ‒ каже Млинарська. Вона розповіла, що було дуже важко знайти спонсора. І лише звернувшись до благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», вона знайшла підтримку.

«Фінансування йде без перебоїв, ми маємо постійно кошти і на тканину, і на нитки, на пошиття сорочок. Тут у нас проблем немає, за що ми і вдячні», ‒ додала Ілона Млинарська.

Своєю чергою, голова оргкомітету заходу Галина Марчук зазначила, що дуже вдячна фондові Ігоря Палиці. «Все, що він робить, вкладається в наше місто, в наших людей, в наших дітей, і це є дуже добре», ‒ стверджує вона.

Також Галина Марчук розповіла, що акція стартувала минулого року на День святого Миколая. А завершити її планують до Дня Незалежності.

Вона також додала, що на пропозицію вишивати сорочки відгукнулося багато майстринь з Волині. «Кожна вишивала цю сорочечку і просила Бога долі хорошої для тої дитинки, що буде носити ту вишиванку», ‒ розповіла жінка.

Одна з майстринь Любов Трикоз, яка подарувала вишиті сорочки уже 6 діткам, поділилася, що долучилася до акції «Подаруй дитині вишиванку», побачивши біг-борд із інформацією про неї. «Я виросла в інтернаті, то я знаю, хто такі діти-сироти і вирішила вишити», ‒ розповіла вона.

Галина Марчук також повідомила, що акція давно вийшла за межі Луцька і навіть Волині. Так, до цієї акції долучилися вихованці Сарненського правознавчого ліцею, що на Рівненщині.

За її словами, зробити добру справу, подарувавши вишиванки луцьким дітям-сиротам, вирішила й українська громада у Польщі. Так, на заході був присутній голова Щецінського відділення Обʼєднання українців у Польщі Іван Сирник, який теж передавав вишиванки для дітей.

Окрім того, Марчук зазначила, що, за підтримки благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», усі майстрині, які взяли участь у цій акції, поїдуть у Львівський музей вишиваних ікон та образів отця доктора Дмитра Блажейовського.

Під час свята співали й українські народні пісні. Так, своїм чарівним голосом присутніх дивувала вокалістка Оксана Герасимчук та Марко Новакович ‒ один із тих, хто теж отримав під час свята вишиту сорочку.




Ведучий святкової програми побажав вишивальницям від благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» міцного здоров’я і довгих років життя. «Ваші вишивки – це безсмертя для майбутніх поколінь», ‒ зазначив він.

Опісля цього усі присутні малюки мали змогу вишити на полотні свої перші хрестики. А спробувати себе у ролі вишивальниць і вишивальників малятам допомогли справжні майстри цієї справи.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Чеширский Кот Показати IP 26 Липня 2012 16:22
Вот, если бы лично Игорек, учил деток крестиком вышивать, как бы мог вырасти его рейтинг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus