USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Як рятувальники працюють з сільськими сім’ями. ФОТО

2 Листопада 2012 16:56
На обліку в центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Рокинівської селищної ради перебуває лише дві родини, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Обидві мешкають у Рокинях. Щороку їх відвідують МНС-ники. Рятувальники перевіряють справність електромереж, опалювального обладнання і проводять профілактичні бесіди щодо протипожежної безпеки.

24-річна Альона Холодова разом зі своїми 3-ма дітьми живе в неопалюваній квартирі. Взимку родина «гріє» житло електрообігрівачем. Рятувальники пояснили жінці, як правильно користуватися цим обладнанням і про те, що потрібно стежити за справністю електромережі.

Альона каже, що про правила протипожежної безпеки знає: «Все нормально. Нам сусідка позичила обігрівача. Плануємо тут зиму провести. Весь час так гріємось. Котла думали ставити, але немає грошей».






Ще один обов’язок МНС-ників ‒ обстежувати й, за потреби чистити, димоходи у будинках одиноких людей похилого віку. На території Рокинівської сільської ради ‒ лише одна така жінка. 83-річна Віра Лукасевич живе у селі Брище.



Бабуся не одразу повірила, що димохід їй почистять безплатно, тому відмовлялася: «А, ще платити за те, що мені комина чистити будете? Я його, як була молодша й сама чистила». Коли ж їй пояснили, що за послугу платити не треба, погодилася.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus