USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Ягідники спішать за кордон, часто - незаконно

9 Липня 2012 17:26
Незважаючи на те, що прикордонники розпочали пропуск місцевих жителів до Білорусі для збору чорниці, журавлини та грибів, заядлі ягідники продовжують перетинати кордон незаконно.

Про це повідомив Олег Личковський у прес-службі Луцького прикордонного загону.

Так, вже у липні на ділянці відділу прикордонної служби «Березове» Луцького загону розпочали сезонний пропуск місцевих жителів 10 прикордонних населених пунктів Рокітнівського району, що на Рівненщині, на територію Поліського лісгоспу Білорусі для збору чорниці, журавлини та грибів.

Зокрема відкрили два тимчасових місця пропуску «Познань» та «Дроздинь», через які у 2011 році за сезон пропустили більше 30 тисяч осіб.

Цьогоріч сторони домовились про відкриття ще одного тимчасового місця пропуску «Березове».

Вже за дев’ять днів в цьому сезоні в трьох місцях пропуску пропустили майже 6 тисяч осіб.

Попри це, ягідники продовжують перетинати державний кордон поза встановлених місць пропуску. Так, протягом червня від державного кордону повернули більше 200 осіб, які намагались незаконно потрапити на територію сусідньої держави для збору чорниці.
Затримали 14 порушників державного кордону, притягнули 48 осіб до адміністративної відповідальності, наклали адмінштрафів більш як на 11 тисяч гривень.

Державна прикордонна служба України нагадує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus