USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Через проектантів поки не ремонтують дороги до кладовищ

26 Березня 2012 17:37
У Волинській ОДА незадоволені темпами підготовки до ремонту в селах краю комунальних доріг, які ведуть до кладовищ та церков. Зокрема просять проектні інститути пришвидшити темпи робіт.
Про це йшлося 26 березня під час наради нарада з розгляду питань виконання робіт щодо будівництва, реконструкції, ремонту доріг комунальної власності.
Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА Леонід Кирильчук нагадав присутнім, що обласна влада готова виділити по 300 тисяч гривень районам області на впорядкування в селах комунальних доріг, які ведуть до кладовищ та церков.
Однак виявилося, що в частини районів не готова проектно-кошторисна документація. «Готова документація – це коли в нас в управлінні лежить з заключенням експертизи, але зараз цього нема в жодного села», - незадоволено сказав чиновник.
Також він висловив здивування повільною роботою двох проектних інститутів, які дещо гальмують початок ремонтів. «Обласна адміністрація нікого не лобіює, якщо ці не справляться, то знайдемо ще. Буде три і більше», - відзначив посадовець.
Водночас Кирильчук попросив районних владців не перевищувати фінансових лімітів. Мовляв, Ківерцям виділили 300-320 тисяч гривень, а просять – 450 тисяч.
Натомість перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко зауважив, що гроші потрібно освоїти до 12 квітня, а реконструкцію шляхів завершити до Великодня. «Ми готові після Пасхи додати грошей з обласного бюджету на інші дороги. Райони вже подали перелік на 10 мільйонів», - додав чиновник.
Він теж обурювався повільною роботою місцевої влади. «Якщо в середу ви не приступаєте до роботи – ми знімаємо цей об’єкт. До середи 18.00. Якщо не починаєте робити – приступають інші», - сказав Башкаленко.
В свою чергу, Кирильчук розповів, що в Ковелі звернулися до приватної фірми і роботи провели за три дні. «У нас державні структури просять роботу. Ми дали роботу облавтодору, а її повільно виконують», - зазначив чиновник.
Башкаленко додав: «Якщо не справлятимуться – віддамо приватним структурам».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus