USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Вчать гратися йо-йо у школі

29 Січня 2012 12:52
В одній зі шкіл Дніпропетровська почали викладати йоїнг ‒ вид спорту, що народився завдяки дитячій іграшці йо-йо.
Про це повідомляє ТСН.
Із цього виду спорту вже провели всеукраїнський чемпіонат, а викладає в дніпропетровській школі його переможець, 16-річний Єгор Бойко.
Хлопець майстерність володіння дитячою забавкою, яка тепер має статус спортивного снаряда, опановував через інтернет. Єгор зізнався, що це не найкращий метод навчання, тому після перемоги в чемпіонаті вирішив відкрити власну школу йоїнгу.
Цікаво, що на перший урок зібралося стільки охочих, що вони ледь помістилися у приміщення. Тож Єгор планує в майбутньому створити невелику групу для тих, хто захоче займатися цим професійно, та навчати їх професійним трюкам від гравців зі всього світу.
Як зʼясувалося, у Дніпропетровську існують цілі «йо-йо тусовки». Щоправда, грою, якій майже сотня років, чомусь захоплюються переважно хлопці та чоловіки. Іграшка ‒ не з дешевих, в Україні йо-йо коштує щонайменше 100 гривень.
Проте лікарі підтримують дитяче захоплення. «Вона сприяє тому, що покращує увагу, розвиває моторику рук, що вкрай необхідно, особливо для дітей. Концентрує і покращує роботу мозку. А щодо рухової активності, цього, звичайно, недостатньо», ‒ запевняють лікарі.
Бавитись корисною забавкою можна у 5 різних стилях. Перший український чемпіон мріє розробити свій власний і розширити цей список.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
тиць-здиць Показати IP 29 Січня 2012 20:03
В слові "йо-йо" ніде буква не пропущена? Наприклад "б"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus