USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Ті, хто дивиться ТБ, книг не читають, - книговидавці

16 Червня 2012 10:51
Популяризувати українську книгу за посередництвом телебачення - нині досить складно, бо телевізійники показують те, що подобається глядачам, а ті, своєю чергою, книгами не цікавляться.

На існування такого «замкненого кола» скаржилися волинянам книговидавці і письменники Володимир Шовкошитний та Юрій Буряк під час літературної презентації «Міжкультурний діалог: першим було слово» 15 червня.

Презентація відбулася в приміщенні обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки в межах першого європейського форуму інтеркультурних міст, що триває в Луцьку цього тижня. Участь у заході взяли письменники, як місцеві, так і гості обласного центру, громадські діячі, викладачі волинських вишів, а також представники міської влади.

Юрій Буряк презентував учасникам заходу книги видавництва Національної спілки письменників України «Український письменник», яке він очолює. Зокрема, декілька випусків культурологічного альманаху «Хроніки 2000» та видання з різних серій, що побачили світ у цьому видавництві.

Засновник видавництва «Український пріоритет», депутат ВРУ першого скликання Володимир Шовкошитний закликав присутніх довести, що вони – патріоти, купуючи українські книги. Він читав власні вірші, й ознайомив учасників презентації з виданнями, що побачили світ завдяки «Українському пріоритетові».

Не оминув Володимир Шовкошитний теми можливого запровадження двомовності в Україні. «Сьогодні ті, що прийшли, яким чуже українське, здають ті позиції, що були завойовані ще навіть до незалежності» - переконаний нардеп першого скликання.

Водночас, його колега, письменник і видавець Юрій Буряк зауважив, що популяризувати, зокрема, українську книгу за посередництвом ЗМІ в Україні досить складно. Особливо це стосується телебачення, - стверджує Буряк. «Вийти у телепростір зараз дуже складно. Хоча, коли засновувалися деякі телеканали ми пропонували масштабну телепрограму, але не вдавалося пробитися на широкий загал. Хіба опосередковано, якимось нетрадиційними шляхами пробиваємося до читача…» - констатує видавець.

Тим часом присутній під час презентації секретар Луцької міськради Григорій Пустовіт переконує, що на Волині особливих проблем щодо можливості популяризації української книги за посередництвом телебачення немає. «Якщо запрошувати телебачення, інтернет-видання на такі заходи, як цей, а потім висвітлювати про що йшлося, то люди будуть більше цікавитися літературою, культурою. Бо часто люди не відвідують імпрези або не читають книг не тому, що не хочуть, а тому, що вагаються – їм треба допомогти» - розповів Пустовіт.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач Показати IP 16 Червня 2012 21:46
Боже мій... Як я люблю наших журналюг!!! Вони, мабуть, всіх міряють на свій аршин, бо вважають, що якщо вони книжок не читають, то так само їх не читають і інші глядачі ТБ. А навколо багато нормальних людей, які знаходять час і книгу почитати і фільм подивитись. Усьому свій час.
Оксана Показати IP 17 Червня 2012 01:32
Який дурень ще й те телебачення дивиться у вік Інтернету

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus