USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Річниця Апокаліпсису: Великий смог вбив тисячі лондонців

14 Грудня 2012 17:41
Напередодні «кінця світу за календарем майя» є сенс згадати про одну з найстрашніших екологічних катастроф, яка сталася в Англії 60 років тому. Великий смог накрив Лондон 5 грудня 1952 року і розсіявся тільки до 9 грудня того ж року.

Про це інформує «ТСН».

Інцидент став справжньою катастрофою, в результаті якої загинуло 12 тисяч людей і постраждали більше 100 тисяч. Цей випадок вважають відправною точкою сучасного природоохоронного руху.

На початку грудня 1952 року на Лондон опустився холодний туман і через холод городяни стали використовувати для опалення більше вугілля, ніж зазвичай. Приблизно до цього ж часу завершився процес заміни міського електротранспорту на автобуси з дизельним двигуном. Замкнені більш важким шаром холодного повітря, продукти горіння в повітрі за лічені дні досягли надзвичайної концентрації.

Спочатку реакція городян була спокійною, оскільки в Лондоні тумани не рідкість. Однак, наступними тижнями за статистичною інформацією, яку зібрали медичні службами міста, виявили смертоносний характер лиха. Кількість смертей серед немовлят, старих і хворих на респіраторні захворювання досягла чотирьох тисяч людей. Ще приблизно 8 тисяч людей померли в наступні тижні та місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus