USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Парака змагався з колегами за допомогою iPad

17 Лютого 2012 16:28
Прокуратура Волинської області – серед тих, які найактивніше співпрацюють з ЗМІ.

Про це під час прес-конференції 17 лютого повідомив прокурор області Андрій Парака.

Зі слів Параки, нещодавно, зустрічаючись із колегами у Генпрокуратурі України, вирішили «позмагатися», прокуратура якої з областей найактивніше висвітлює свою роботі на офіційному сайті і найтісніше співпрацює зі ЗМІ.

«Вирішили таким шляхом – взяли Ай-пад і порахували за неділю у кого найбільше виступів в ЗМІ, на сайті обласної прокуратури. Порахували десь більше половини всіх областей, то прокуратура Волині була на другому місці. При тому від перших відставали на два-три повідомлення», - каже волинський прокурор.

Парака зауважив, що чимало перевірок, які проводить наразі прокуратура області, розпочалися завдяки повідомленням у ЗМІ.

Також прокурор області пообіцяв, що надалі правоохоронці намагатимуться налагодити ще більш тісну співпрацю з журналістами. Останні, своєю чергою, поки не надто задоволені змістом повідомлень, які надає прокуратура.

Так, журналістка видання «Волинська газета» Світлана Головачук поцікавилася, коли органи прокуратури Волині будуть повідомляти ЗМІ не лише про те, що затримали когось, а про те, що, наприклад, завершено досудове слідство або уже є вирок.

Доповнив колегу журналіст газети «Волинь-нова» Олександр Нагорний. Він звернувся до прокуратури, аби та, з метою профілактики, у разі, коли вирок щодо того чи іншого правопорушника набув законної сили, називала ім’я цієї людини повністю, а не лише ініціали як це відбувається зараз.

«Коли навіть засуджені люди і не повідомляють…жодного прізвища. Іде мова про митників, про тих, хто засуджений. Перш за все не йдеться про те, яке покарання і не говориться, хто ці люди. Тоді цю статтю ніхто не прочитає, бо це нікому не цікаво», - зазначив він.

Олександр Нагорний також нагадав, що за часів колишнього Радянського Союзу,так відбувалося завжди, адже загальний осуд – один з факторів профілактики, аби інші не повторили злочин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Працівник провідного відділу Показати IP 17 Лютого 2012 18:29
Та не про змагання на Ай-падах треба говорити на прес-конференції та писати в звіті з неї, шановні журналісти та шановний наш прокурор. А про те, чому продовжує сидіти поруч з прокурором області його тучний заступник - відомий хабарник та корупціонер? Чого зупинилося очищення нашої прокуратури від корупціонерів? Думаєте, нам легко працювати, коли нами керує цей хабарник? Шановний Андрію Андрійовичу - дійте!
Степан Показати IP 17 Лютого 2012 19:32
Жителі області хотіли б конкретніше почути про реальні результати роботи прокуратури, щодо виявлення фактів корупції, посадоваих злочинів і т. д. Про яке конкретне досягння прокурор проінформував журналістів? Про Горохівські "Золоті терези", черговий раз обманувши вкладників, так про це вже говорять три роки, необхідно було пояснити журналістам чому безпідставно грубо порушується закон щодо термінів розслідування. Він також завірив журналістів про те, що перевертень з УБОЗу більше не буде працювати в міліції, так не він це вирішує, краще задокументував би систематичні вимагання працівниками УБОЗу. Чергова гра на публіку і нічого конкретного, а в додачу ще наради по два рази в тиждень, Обговорюють питання, дотримання прав людини в кімнатах для затриманних Ч/Ч МРВ, а де взяти на це кошти ніхто скаже. Навіть чуть відповідальний керівник, щоб щось зробити піде по благодійниках, а це корупція і штовхає його на це прокуратура своїм рішенням наради яке на жаль нічого не вирішує, велику справу зробили, а на виході дирка від бублика. На запитання п. Світлани прокуратура конкретно не відповість, це нажаль не вигідно тому, що проаналізувавши всі навіть резонансні справи по кінцевому показнику то виясниця, що немає про, що говорити взагалі.Для прикладу справа по Москвичу, маштабне розкрадання на КХП,Волинський кландайк десь проопав в кабінетах прокуратури іт.д.Але хочеться надіятись в порядність відповідальність і щоб наміри мали результат, а не перетворювались в "очкозамилювання".
Міля Показати IP 18 Лютого 2012 01:05
Найшов чим хвалитися. Він шо " телезвезда" чи прокурор? Похваливася б краще коли прокуратура побори припинить.
Руся Показати IP 18 Лютого 2012 19:44
Чого Карпа відпустили? Пане прокурор.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus