USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині смакували короваями. ФОТО

8 Жовтня 2012 13:11
Фестиваль «Українське коровай-сузір’я» відбувся у Володимирі-Волинському. Захід організували уже вп’яте.

Про це повідомляють у прес-службі Володимир-Волинської райдержадміністрації.

На традиційній ярмарковій площі гостей частували різноманітною хлібопекарською продукцією. Також на святі можна було придбати курей, яйця, борошно, м’ясо, мед, цукор, овочі та саджанці від місцевих сільгоспвиробників.




Фестиваль урізноманітнило театралізоване дійство «Весільне подвір’я». Там кожен охочий зміг побачити один з весільних обрядів, відчути гостинність господарів весільного двору, поспостерігати особливості традицій. Варто зауважити, що особливості святкування різнились навіть у сусідніх селах.



Загалом, поміж торговими точками розмістили етномайданчики 21 сільської ради району.

Не обійшовся захід без посадовців. Зокрема, голова райдержадміністрації Валентин Скуба, голова районної ради Степан Слащук та голова обласної ради Володимир Войтович привітали мешканців району зі справжнім хліборобським святом. Також Українське коровай-сузір’я відвідали делегації з Польщі.



У межах святкування відбулися виступи художніх колективів, виставка робіт народних умільців, конкурс на тему «Коровай – родинний оберіг», у якому брали участь учні з районну, конкурс короваїв «Ми гостей стрічаєм пишним короваєм». На ньому 28 майстринь представили свої випічки. Переможці розподілили місця у номінаціях «Від сивої давнини до сучасності» перемогу отримала Валентина Карамач, «ХХ століття» - Віталіна Жумірук, «Сьогодення» - Тетяна Палійчук.





Гості свята могли оцінити снопи жита, пшениці та вівса, спеціально виготовлені для виставки сільськими радами району. Всього їх було 27. Найкращими визнали снопи з села Амбуків, Зорянської і П’ятиднівської сільської ради.



Завершився фестиваль гала-концертом в районному Будинку культури.

По закінченню свята кожен, хто завітав на нього, отримав окраєць смачної паляниці


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus