USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Луцьких любителів кіно перетворять на інтелектуалів. ФОТО

18 Вересня 2012 14:44
Клуб Інтелектуального Кіно відкрився у Волинському прес-клубі. Першим фільмом у програмі клубу стала стрічка канадійки Аміри Наїр «Амелія», створена на реальній історії про легендарну американську жінку-пілота Амелію Ерхарт, яка вперше наважилася зробити навколосвітній переліт у 1937 році.

Організували захід Волинський прес-клуб та громадська організація «Центр ефективної комунікації». На зустріч з глядачами запросили практикуючого психолога та бізнес-тренера Сергія Ткаченка. За словами Олени Ковальчук, заступника голови «ЦЕКу», на подальші кіноперегляди й надалі будуть запрошувати цікавих та непересічних людей.

Ідея мистецького проекту виникла давно, але втілили ідею нещодавно. Організатори пообіцяли зробити проект більш-менш стабільним, адже у травні цього року прес-клуб показував драму канадського режисера Діпи Мехти «Вода». У ній йшлося про індійських вдів, які живуть в ізоляції від усього суспільства.

Основною метою діяльності клубу є перегляд та обговорення фільмів, які порушують гострі соціальні питання та проблеми внутрішнього світу людини.

Розкривати тематику фільмів допомагатимуть експерти: соціологи, психологи, юристи, медики, громадські діячі та інші.

Вхід на перший кіноперегляд був безплатним, проте організатори запропонували гостям надалі платити символічний внесок, аби усі бажаючі могли пригощатися печивом та кавою. За словами координатора прес-клубу Богдани Стельмах, в такий спосіб створять неформатну атмосферу.

Після перегляду стрічки хтось із присутніх радісно вигукнув «Yes». Виявилося, що глядачі посперечалася, чи помре головна героїня в кінці фільму. І вона таки трагічно загинула.

Захід завершився обговоренням побаченого. Кіноперегляди відбуватимуться двічі на місяць.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Чеширский Кот Показати IP 18 Вересня 2012 15:40
Интеллектуалами не становятся, ими рождаются и их воспитывают.
Секонд Хенд до Чеширский Кот Показати IP 18 Вересня 2012 16:40
І все ж, після того як людей виховують інтелектуалами - вони ними стають ))) А ви, шановний Кіт, собі суперечите )
Чеширский Кот до Секонд Хенд Показати IP 18 Вересня 2012 17:25
Им надо еще родиться, согласитесь. Если мать природа ничего не вложила, тяжело будет из любителя воспитать интеллектуала.
Ярослава Показати IP 18 Вересня 2012 17:28
Гарна ідея!
Олена Показати IP 18 Вересня 2012 21:40
А де знаходиться цей клуб, по якій адресі?
Зю Побережнюк Показати IP 19 Вересня 2012 10:55
вул. Шевченка, 14 В будинку в4ителя на ІІ поверсі. (навпроти ДЮСШ)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus