USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Погода – у незвичайних ракурсах. ФОТО

23 Жовтня 2012 13:31
На сайті bigpicture опублікували підбірку незвичайних фото, пов’язаних з погодою. Більшість із знімків зроблені фотоаматорами.



Дві секунди після того, як Мері МакКуікен сфотографувала своїх братів на вершині скелі Моро в Національному парку секвої, що у Каліфорнії, в них вдарила блискавка. Мандрівник, що залишився за кадром, загинув, а Шон (ліворуч) згодом помер від ускладнень, викликаних пораненням. Майкл МакКуікен (праворуч) вижив. Їхня родина подорожувала по Сьєрра-Невада в серпні 1975 року, коли стався цей інцидент.



За історію фотомистецтва було зроблено безліч фантастичних знімків торнадо, але жоден з них не може зрівнятися з цим. Безтурботна Одра Томас фотографується в той момент, коли торнадо класу Ф1 мчить у напрямку до ферми її сім'ї. Дівчина знаходиться всього за милю від урагану.

Торнадо пронісся через ферму і знищив комору, що стояла на її території. Дія на знімку розгортається на півдні від Бівер-Сіті у штаті Небраска в квітні 1989 року. Фото зробила матір Одри Мерілі Томас.



На фото зображені відразу чотири смерчі, що одночасно обертаються. Знімок зробили на Середземному морі неподалік від Кіпру.



На світлині - скелі з граду заввишки до п'яти метрів, що утворилися біля міста Клейтон у штаті Нью-Мексико, після шторму з градом, що пройшов 13 серпня 2004 року.

Град знесло в струмок сильним дощем, де він і накопичився. Це фото зробили на наступний день після того, як струмок пробив собі дорогу через поклади граду, які за своїм виглядом нагадують справжній льодовик.



«Полюс холоду» в північно-східному Сибіру - це найхолодніше населене місце планети. Середня температура у січні коливається в межах -55 градусів за Цельсієм. У радянську епоху діти проходили спеціальні курси ультрафіолетового опромінення, аби витримати довгі, темні і холодні сибірські зими з постійною нестачею сонячного світла.



Ця дивна фотографія була зроблена на кладовищі в північно-західному Арканзасі після руйнівного крижаного шторму 27-28 січня 2009 року. Лід товщиною до п'яти сантиметрів нашарувався на більшість горизонтальних поверхонь.



Великий Буран в січні 1977 року в місті Буффало у штаті Нью-Йорк мав таку силу, що пориви вітру розбивали вікна в будинках і снігові «язики» проникали на глибину до десяти метрів всередину приміщень. Буран і вся зима 1976-1977 року були настільки суворими, що деякі вчені вважали, що починається новий «Малий льодовиковий період».



Це - фотографія двох лінзовидних хмарних формацій над піками гір Оматако поруч з Отіваронго, що у Республіці Намібія.



Птахам у відкритому морі під час ураганів іноді доводиться шукати захисту на палубах кораблів, що опинилися поблизу. Саме це і зафіксовано на знімку у серпні 1926 року, коли судно «С.С. Уест Куічі» проходило через ураган у Мексиканській затоці.



У Фейрбенксі, що у штаті Аляска, температура щороку падає до -45 градусів за Фаренгейтом. Це життєрадісне фото було зроблене 29 січня 2012 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus