USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

До Луцька привезли «Восьме чудо світу». ФОТО

16 Березня 2012 15:10
Десятки мініатюрних експонатів, які не розгледиш неозброєним оком, тепер можна побачити і у Луцьку.

Виставка «Восьме чудо світу» відкрилась у Волинському краєзнавчому музеї 16 березня.

Автор мініатюр Володимир Казарян розповів, що для нього завжди було важливо займатися справою, яка ще не доступна людству. Відтак і почав виготовляти мікромініатюри.



Нині у світі лише кілька майстрів, які цим займаються. «Техніка виготовлення моєї колекції — неповторна, її вигадував сам, адже у світі немає школи, де можна було б навчитися макромініатюрі.

Довелося підбирати для роботи й спеціальні інструменти, майже всі вони - механічні, для кожного виробу — інший інструмент. На виготовлення фігурки у мене йде один-три місяці», — зізнався митець.



До Луцька з понад 400 своїх робіт майстер привіз лише 28, серед яких – найменша в світі статуя Венери Мілоської, скульптура Мерилін Монро, лик Ісуса Христа, фігурка Чарлі Чапліна. Щоправда, аби побачити їх треба зазирнути у спеціальне збільшувальне скло.



Майстра знають у різних куточках планети. Свої мініатюри Казарян подарував екс-президентам Леоніду Кравчуку, Леоніду Кучмі, Борису Єльцину, держсекретарю США Хіларі Клінтон, голлівудським зіркам Арнольду Шварцнегеру, Мадонні та іншим.



Крім того, Казарян – ще й поет та прозаїк. Попри те, що на подорожі світом у нього йде чимало часу, він встигає ще писати книги, здебільшого філософські.

Так, у його доробку – триптих «Апофеоз мудрості», «Апофеоз любові», «Апофеоз життя».



Виставка функціонує у краєзнавчому музеї до 10 травня. Аби переглянути унікальні експонати, дорослим доведеться заплатити 20 гривень, дітям – 15.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus