USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

«Бандерштат»: день третій. ФОТО

6 Серпня 2012 12:31
Фестиваль «Бандерштат» добіг кінця. Тепер до луцького іподрому не з’їжджаються, а навпаки – звідти розбігаються по різних куточках країни та навіть за кордон.

Фестиваль українського духу «Бандерштат» вшосте відбувався у Луцьку протягом 3-5 серпня.

Аби відвідати дійство, до облцентру Волині за ці дні з’їхалося декілька тисяч туристів. Значна частина відвідувачів фесту багато часу на дорогу не витрачали: тут були лучани, львів’яни, рівняни.




За традицією, на фестиваль приїхали поціновувачі всього українського зі сходу України: була ціла делегація із Донецька. Туристи у наших краях багато спілкувалися російською, кажуть, що ніхто їм за це «кривого слова» не сказав.

Донецький журналіст розповів, що приїхав на «Бандерштат» не вперше. Каже, що, коли минулого року написав звіт про фестиваль, то краяни радили не їздити більше на такі дійства. Але він знову з нами :)




На фестивалі, порівняно із минулим роком, - менше відвідувачів. Ймовірно, це пов’язано із ціною за вхід – 100 гривень, і з тим, що фест – безалкогольний.

До речі, тут і справді всі три дні алкоголю не продавали, а прискіплива охорона знаходила і відбирала його у сумках відвідувачів.




Останнього дня надзвичайно багато людей зібралося, аби подивитися на історичну реконструкцію. Хлопці та дівчата показували інсценізацію боротьби українських повстанців із радянськими воїнами.

«От таку реконструкцію подивишся, і фільми про війну (навіть в 3Д) здаються дитячою забавкою. Бо тут і гахне, що аж вуха позакладає, і землею від вибуху присипле. Вдруге вже дивлюсь і жодного разу не пожалкував», - поділився враженнями від реконструкції один із відвідувачів фесту.







Згодом молоді люди, щоправда, у трохи меншій кількості, взяли участь у флеш-мобі. Вони своїми тілами утворили напис «УПА». Його фотографували із неба.



Щодо концертної програми, то тут відвідувачі фесту, мабуть, найбільше чекали хедлайнерів: «Тінь сонця» та «ТНМК». І тих, і тих викликали «на біс».




Під час виступу «ТНМК» музика змушувала всіх підстрибувати щосили. Згодом вокаліст команди Фоззі звернувся до «бандерштатівців»: «Хто не стрибає, той - москаль».




«Більше, ніж 200 разів виступаємо на фестивалях, і вперше – на тверезому», - підкреслили музиканти із «ТНМК».





Насамкінець, слова подяки висловили організатори фестивалю. «Нам хотілося бачити вас більше. Але попри це, наступного року ми обов’язково проведемо його знову», - сказав виконавчий директор «Бандерштату» Павло Данильчук.

«Бандерштат – фестиваль з ідеологією. Ми його хочемо робити для розвитку української нації», - мовив Данильчук зі сцени.














ЧИТАТИ ПРО ПЕРШИЙ ДЕНЬ «БАНДЕРШТАТУ»
ЧИТАТИ ПРО ДРУГИЙ ДЕНЬ «БАНДЕРШТАТУ»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Егор Виноградов Показати IP 6 Серпня 2012 15:26
Для полного шабаша нужно было к этим запуканым осликам позвать каббалистку мандонище. ...Наше дело геройское словно битва с прыщами на собственной жо...
Я Показати IP 6 Серпня 2012 22:51
Так кучно собрались двух РПК бы хватило!!!
бу Показати IP 7 Серпня 2012 16:11
фууу.пьяная молодёж.сношения где попало.обрыганый парк.вырваные и перевёрнутые мусорные баки.так держать патриЁты!!!
Spaceman до бу Показати IP 7 Серпня 2012 22:42
Модератори, навіщо хворих на голову неадекватів на сайт пропускаєте?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus