USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Американка робить фантастичні мозаїки з уламків. ФОТО

17 Серпня 2012 11:57
Художниця Лора Харріс з Вісконсіна зі шматочків і уламків найрізноманітніших матеріалів, дрібних деталей різної техніки, а також ключів, намистин, гудзиків і камінчиків викладає портрети і пейзажі у своїй неповторній, індивідуальній манері.

Про це пише «Gazeta.ua».

В її мозаїках реалістичні сюжети поєднуються з казковими мотивами, чарів додають і елементи сюрреалізму, до якого художниця явно небайдужа.

Жінка завжди вміла і любила малювати, цей талант був дарований їй від народження. Свого часу вона отримала філологічну освіту, працювала за фахом і неодноразово ставала найкращим вчителем штату. Проте ось вже понад 25 років Лора Харріс змушена цілком і повністю присвятити себе улюбленому хобі, адже у 1985 році художниці діагностували розсіяний склероз, що і змусило її піти з посади викладача. З тих пір вона працює вдома, і в домашній арт-майстерні створює дивовижні мозаїки, які принесли їй популярність як на батьківщині, так і за її межами.

Незважаючи на те, що захворювання художниці прогресує, вона не втрачає бадьорості духу, і час від часу навіть жартує, що розсіяний склероз ‒ непоганий помічник для її творчого хобі. Адже в роботі з уламками порцеляни, скла і кераміки, завжди є небезпека порізатися їх гострими краями, але оскільки хвороба «нагородила» художницю таким симптомом як оніміння тканин, вона рідко відчуває гострий біль, навіть коли їй трапляється необережно схопити той чи інший уламок.
Сьогодні Лора Харріс ‒ успішна і знаменита художниця, чиї роботи беруть участь у численних конкурсах, виставках і фестивалях сучасного мистецтва, які проходять по всьому світу.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus