USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

10 найкращих піших маршрутів. ФОТО

18 Вересня 2012 14:05
Видання AutoTravel опублікувало рейтинг 10 найкращих у світі піших маршрутів, складений сайтом Lonely Planet.

Кожним із цих 10 класичних піших маршрутів, стверджують у виданні, мріє пройти будь-який серйозний мандрівник. Усі вони вимагають ретельної підготовки і пари міцних та легких черевиків.

GR20, Франція

Цей 15-денний маршрут (168 кілометрів) по Корсиці вражає своєю легендарною різноманітністю ландшафтів. Тут є ліси, гранітні «місячні пейзажі», відкриті усім вітрам кратери, льодовикові озера, торфовища, макові поля, снігові вершини, рівнини та ділянки льоду, утворені з снігу. Однак цей маршрут – нелегкий: шлях скелястий, часом доволі стрімкий і проходить хиткими мостами та слизькими скелями.

Шлях інків, Перу



Цим 33-кілометровим стародавнім шляхом, який був закладений інками, щороку проходять тисячі мандрівників. Стежка йде зі Священної долини в Мачу-Пікчу, звиваючись навколо гори і долаючи три високих перевали на маршруті. Своєю популярністю маршрут завдячує сніговим вершинам та лісам, які тонуть у хмарах, величним скелям. І лишається найпопулярнішим пішим трактом у Латинській Америці.

Земля догонів, Малі

«Земля догонів» є однією з найбільш захоплюючих областей Африки. Мандрівка може тривати від 2 до 10 днів і проходить повз вражаючі скелі, прикрашені старовинними оселями. Пошуки таких сіл, прихованих у скелях можуть стати однією з родзинок подорожі. Догони – народність, яка славиться своїми масками, танцюристами на ходулях, різьбленими дверима та пуеблоподібними будинками, які вони роблять з піску, зводячи їх прямо під стінами скель. (Пуебло - фортеця, замкнена споруда, що зводилася навколо палацу або площі з глухими зовнішніми стінами, побудувана з пісковика – «ВН».)

Табір на Евересті, Непал



Сягаючи висоти 5545 метрів у Кала Паттар, маршрут займе близько трьох тижнів. Важкий шлях проходить посеред вражаючих декорацій району Солу Кхумбу.


Індійські Гімалаї, Індія


На індійській стороні найбільшого гірського масиву світу зазвичай менш людно. Якщо самотність вам до смаку, спробуйте помандрувати штатом Хімачал-Прадеш. Екстремали можуть пройтися уздовж гірських вершин упродовж 24 днів, зі Спіті в Ладакх. Цей надзвичайно віддалений і складний маршрут проходить шляхом древніх торговельних шляхів. Саме ця похмура високогірна пустельна місцевості надихнула Редьярда Кіплінга вигукнути: «Боги живуть тут, це не місце для людей».

Оверленд Трек, Австралія



Дика пустеля Тасманії, яка виглядає наче в доісторичні часи, є найдоступнішою для мандрівників на 80-кілометровій ділянці Оверленд Трек. Звивистий шлях між горою Крейдл і озером Сент-Клер (найглибше прісноводне озеро в Австралії) чітко промаркований і проходить повз скелясті гори, прекрасні озера, величні ліси і вересові зарості. Ті ж, кому цього замало можуть податися до водоспадів і долин на гору Осса (1617 метрів) - найвищу вершину в Тасманії.

Роутберн Трек, Нова Зеландія


Милуватися пейзажами субальпійських гір на Південному острові Нової Зеландії упродовж цього невеличкого (32 кілометрів) маршруту туристи зможуть три дні. У підніжжі Південних Альп Нової Зеландії цей маршрут проходить через два національні парки: Фьордленд і Аспірін.

Національний парк Зайон, США


Жодна інша мандрівка не схожа на цей 26-кілометровий маршрут крізь вражаючі каньйони річки Вірджинії в Національному парку Зайон. Маршрут йде прямо по річці, часто половина мандрівки проходить у багні, а часом доводиться, навіть, плисти. Цей маршрут можна пройти і за один день, проте більшість відвідувачів обирають неквапливий темп, аби вдосталь насолодитися висячими садами і природними джерелами. До того ж, тут можна заночувати в одному з 12 кемпінгів Національного парку.

Хаут Роут, Франція-Швейцарія


Ведучи з Шамоні у Франції через південну Вале Церматт в Швейцарії, маршрут Хаут минає одні з найвищих і найбільш мальовничих місць, серед усіх інших пішохідних маршрутів в Альпах. Влітку прогулянка по Хаут Роут займає близько двох тижнів і вимагає досить високого рівня фізичної підготовки.

Льодовик Балторо і К2, Пакистан


Цей коридор з льоду виводить на легендарну і величезну вершину К2 (8611 метрів), другу за висотою гору в світі. Стежка, яка починається після крижаної річки, сміливо підіймається по льодовику аж до гранітних гір: Пайю (6610 метрів), Улі Б’яхо (6417 метрів), Транг Тауер (6286 метрів) і, зрештою, K2.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus