USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

В уряді зацікавилися, як Волинь платить за газ

10 Лютого 2012 17:06
Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк викликав керівників органів місцевої влади регіонів, що мають заборгованості за газ, звітувати на засіданні Кабінету Міністрів.
Про це повідомляє УНН.
«Взагалі не проводилось розрахунків за спожитий газ у 2012 році підприємствами Вінницької, Волинської, Луганської, Миколаївської, Рівненської та Тернопільської областей», ‒ зазначив Анатолій Близнюк під час селекторної наради.
Він викликав представників місцевої влади регіонів-неплатників зі звітом на засідання уряду.
«Готуйтесь, ми з вас спитаємо. Донецька, Дніпропетровська, Харківська – ті, в кого найбільша заборгованість по областях. Готуйтесь на засідання Кабінету Міністрів зі звітом цього питання. Одне з засідань Кабміну буде присвячене цій темі. І ті області, про які я казав раніше, ‒ Вінницька, Волинська, Луганська, Миколаївська, Рівненська та Тернопільська – теж готуйтесь. Я окремо з кожним з вас проведу таку роботу», ‒ зауважив Близнюк.
Також, він доручив своєму першому заступнику розробити заходи щодо персональної відповідальності представників місцевої влади регіонів-боржників.
Як повідомили у прес-службі ОДА, під час включення області голова облдержадміністрації Борис Клімчук повідомив, що рівень розрахунків за спожиті енергоносії в області - вищий за середньоукраїнський. Проте вибачився перед міністром за низький рівень проплат за спожите «блакитне паливо» бюджетними установами та доповів про ситуацію, яка на сьогодні склалась в регіоні: «На рахунках організацій є гроші, які вони зможуть оплатити або, згідно діючого законодавства, після проведення тендерних процедур, або після внесення змін до законодавства і відповідного дозволу закупівлі природного газу в одного учасника».

«В період лютих морозів на Волині загинуло 12 людей: шестеро від морозів, ще стільки ж від пожеж. В усьому іншому ситуація стабільна, тому все відбувається спокійно», - коментував голова облдержадміністрації ситуацію щодо життєзабезпечення населених пунктів краю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
петро Показати IP 10 Лютого 2012 17:32
Так чим платити, гаманці пусті. Тут на їжу не вистачає з такими цінами.
досье Показати IP 10 Лютого 2012 18:35
От вам один із фактів, як уряд розрахувався з Коломойським. Підприємства, власником яких є Коломойський, добувають в Україні 3 млрд. куб м. газу з собівартістю 250 грн. за 1000 кубів. До 2010 весь цей газ йшов виключно на потреби населення та ЖКГ по регульованих державою цінах. В цьому році він отримав рішення якогось ...-Донецького "суду", що він може продавати "свій" газ за кордон. Він і продав по ціні біля 500 дол. за 1000 кубів. Прикиньте "навар".Тільки за перше півріччя 2011р. коломойські та фірташі по таких цінах продали газу з українських свердловин та ПГС близько 20 млрд. куб. по європейських цінах.А до того уряд списав з облгазів, які майже всі є власністю Фірташа та банди 24 млрд боргів, не списавши їх з населення та теплокомуненерго.Тепер ви все зрозуміли? Повинні зрозуміти, якщо у вас не чавунна голова.
:) Показати IP 10 Лютого 2012 22:27
давно вже всі все про владу проФФесіоналів
Александр Показати IP 11 Лютого 2012 11:28
Для досье: извините за чугунную голову, а кому в Европе Коломойский продал газ около 500 дол. за 1000 кубов? Не России ли?:))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus