USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцькраді розповіли про виборчі нововведення

19 Жовтня 2012 15:58
Органи Реєстру вперше виготовили іменні запрошення для електорату на цьогорічні вибори народних депутатів до парламенту.

Про це повідомила начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Луцької міської ради Наталія Гальченко під час засідання Луцького міськвиконкому 19 жовтня.

За словами Гальченко, роботу дільничних виборчих комісій значно полегшить виготовлення іменних запрошень для виборців, яке вперше здійснили органи Реєстру.

Вона зазначила, що відділ уже підготував та передав виборчим комісіям попередні списки та іменні запрошення для виборців.

Окрім того, посадовець розповіла, що у Луцьку функціонуватиме 73 звичайних і 1 спеціальна виборчі дільниці у Луцькому слідчому ізоляторі.

А до попередніх списків на звичайних виборчих дільницях увійшли 157 392 виборці, що на 1678 виборців більше, ніж у попередніх списках. До них долучаться ще й 261 виборець, які увійшли до списку виборців спеціальної дільниці.

Розповіла Гальченко і про внесені реєстрів виборців зміни. Зокрема, за її словами, протягом року до підзвітного їй відділу громадяни направили 164 заяви, які стосуються включення їх до Реєстру або ж зміни персональних даних. Більшість з них надійшли до 16 жовтня. Окрім того, вона зазначила, що 4 виборці звернулися до відділу щодо включення у списки виборців зайвих осіб за своїми адресами.

Загалом же робота з опрацювання інформації щодо уточнення списку виборців триває, - додала Гальченко.

Посадовець зазначила також, що відділ ведення Державного реєстру виборців надає методичну допомогу виборчим комісіям щодо роботи із списками виборців. Так, дільничним виборчих комісій направлять, зокрема, бланки для складання списків виборців на спеціальних виборчих дільницях у медичних закладах Луцька та бланки подань з відомостями про виборців, на підставі яких складаються ці списки.

За словами Гальченко, після формування списків на спеціальних виборчих дільницях, яке потрібно завершити до 20 жовтня, у Реєстрі зроблять відповідні службові відмітки для забезпечення одноразовості голосування. Мовляв, – аби виборець не проголосував ще й за своєю адресою.

Задля цього відділ доставить на звичайні виборчі дільниці повідомлення про те, що виборець знаходиться у лікувальному закладі і голосуватиме саме там. Однак, це стане можливим лише за умови, якщо списки виборців на звичайних дільницях складуть за три дня до голосування.

Гальченко зазначила, що ознайомитися зі своїми персональними даними у попередніх списках виборців лучани можуть на своїх виборчих дільницях уже з 8 жовтня. Окрім того, кожен виборець має право звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців або ж до виборчої комісії на своїй дільниці із заявою про уточнення попереднього списку виборців до 22 жовтня, а з адміністративним позовом до суду – до 24 години 25 жовтня.
Тож, саме до 25 жовтня відділ ведення Державного реєстру виборців здійснить виготовлення і передачу уточнених списків виборців на усіх дільницях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus