USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Топ-10 передвиборчих ляпів і мемів. ФОТО

26 Жовтня 2012 10:11
Десятку мемів і ляпів передвиборчої кампанії-2012, які найбільше прославилися в ранеті, підготував сайт www.ht.ua.

10. Україна вперед!

Партія Наталії Королевської «Україна ‒ Вперед!» (Колишня Українська соціал-демократична партія) розпочала активну передвиборчу агітацію приблизно за півроку до офіційного старту кампанії. Водночас Київ і великі обласні центри стали покриватися біл-бордами сумнівної дизайнерської якості з величезними портретами до жаху відфотошопленої Наталії Королевської і немудрими гаслами. Це відразу породило хвилю жартів і «фотожаб» в Інтернеті. Не останню роль зіграло і те, що назва партії співзвучна з іншим відомим мемом «Роісся вперде!» (Http://lurkmore.to/Роисся_вперде!). Масла у вогонь підлила і новина, що до партії приєднався футболіст Андрій Шевченко, який закінчив кар’єру, ‒ нові біл-борди, на яких зображені він, Королівська і актор Остап Ступка, стали благодатним ґрунтом для свіжих «фотожаб». За передвиборний бліц-криг Наталія Королевська разом зі своєю партією отримують десяте місце. Бігборди Наталії Королевської ‒ відмінна заготовка для «фотожаб».

9. За Фрейдом

Партія регіонів зі своїх біл-бордів гордо мовить про те, що розруха в країні подолана, а стабільність досягнута. І чим більші і ширші біл-борди, тим, відповідно, більше подолано і стабільніше досягнуто. Тільки от забули в Партії регіонів, що українці вміють читати не лише зверху вниз, але й зліва направо. У підсумку, багато міст прикрашали подвійні біл-борди, які віщали про досягнуту розруху і переборену стабільність. За правдивість у ПР ‒ дев’яте місце.

8. Щирий «Фотошоп»


«Політика Може буті щирою» ‒ свідчать біл-борди партії «УДАР» Віталія Кличка. На них, фактично, повернувшись спиною до виборця, Віталій Володимирович щось захоплено розповідає великій аудиторії народу. Незрозуміло, чи то на мітинги Кличка ходить так мало народу, чи то фотографи не зуміли зняти вдалий кадр, але половина слухачів на цих біл-бордах є дзеркальним відображенням себе самих. За щиру любов до дизайнерських програм «УДАР» отримує восьме місце.

7. Особиста ініціатива


Якщо передвиборчі кампанії партій в цілому однакові для всієї країни, а, значить, і ляпи скрізь приблизно однакові, то зовсім не так справа йде з мажоритарниками. У мережі «гуляє» безліч фотографій шедевральних біл-бордів депутатів-мажоритарників. Зібрати їх всі докупи не є можливим, але за сукупністю, безсумнівно, вони напрацювали на почесне сьоме місце.

6. Вигнання Царькова з «Фейсбуку»


Драма локальних масштабів сталася в українській частині «Фейсбуку» з депутатом від КПУ Євгеном Царьковим. Відстоюючи свою позицію (як і позицію всієї партії) в ефірі «Шустер Лайв», а також на своїй сторінці в «Фейсбуці» з приводу «националистов, которых недодавило НКВД» та «конченых бандерлогов и неонацистов», вельмишановний Євген конкретно допік певну частину користувачів FB, результатом чого стали масові скарги на його аккаунт з подальшим блокуванням. Пікантності ситуації додає й те, що холівар розвернувся на класово-ворожій імперіалістичній платформі, а не на рідних теренах «ВКонтакте» або «Однокласників». За мужню пропаганду в тилу ворога Євген Царьков отримує шосте місце.

5. Покращення по-американськи


Досягнувши стабільності, Партія регіонів обіцяє, що тепер ми будемо семимильними кроками рухатися до добробуту. Символізувати це, по ідеї, повинна була українська родина в трьох поколіннях, широко усміхаючись «добробуту», який вже близько. Але таку сім'ю чомусь в Україні знайти не вдалося. На допомогу прийшов американський фотобанк Shutterstock, який за $199 знайшов сім’ю, до якої таки добралося «покращення», в Америці. За масштабність проведених реформ в загальнопланетарному масштабі в ПР ‒ п’яте місце.

4. Народний контроль

У день виборів немає нічого більш захоплюючого, ніж стежити за голосуванням по всій країні. Напевно, саме для цього на кожній дільниці будуть встановлені веб-камери для трансляції процесу волевиявлення на сайті ЦВК. На цю благу справу з бюджету було виділено 1 мільярд гривень, і все було б добре, якби занадто розумні користувачі не стали поширювати в Інтернеті картинки з цікавою арифметикою. Нехай навіть на кожній дільниці буде встановлена не одна камера, а десять (щоб розглядати бабусь з різного ракурсу), і нехай дивитися це незабутнє шоу ми будемо в HD-якості ‒ невже на забезпечення одночасного підключення 300 тисяч з’єднань (саме на стільки розраховують в уряді) потрібні сотні мільйонів гривень? І головне, нас позбавили найдраматичнішої частини шоу, а саме ‒ процедури підрахунку голосів, що робить блокбастер вибори-2012 зовсім не таким цікавим.

3. Всьому своє місце


Як скаже вам будь-який маркетолог, в рекламі важливо не тільки зміст, але і місце, і контекст, в якому вона подається. Дійсно, реклама Порша «Кайен» в центрі зайнятості виглядала б нерозумно. Але PR-відділ ВО «Батьківщина» про це, напевно, не чув. Чого тільки варта розміщена над біл-бордом КПУ реклама об'єднаної опозиції, і як гармонійно руки в наручниках «приклеїлися» до Арсенія Яценюка (навіть піджачок в тон підібрали). Також цікаво було б дізнатися, скільки водіїв потрапили в ДТП, повертаючи голову на 180 градусів, щоб розглянути ті ж біл-борди на вулиці з одностороннім рухом у Коломиї. За креативний підхід до розміщення реклами третє місце ‒ в «Батьківщини».

2. Пролетарська поезія

Як ніколи активно рекламну кампанію вели в цьому році комуністи. Щоб хоч якось виділитися на тлі інших обіцянок і гасел, вони вирішили показати свої обіцянки у віршованій формі. Шедеври поетичного мистецтва різали очі українців з багатьох сітілайтів не тільки «піднесеним стилем», але і «вирвиоко» оформленням.
1. Краще перепильнувати, ніж недопильнувати

Безперечним переможцем рейтингу стала «Бабуся з котом» з Дніпродзержинська. За цим запитом Google видає близько 7 мільйонів результатів, а «фотожаби» за мотивами, напевно, не бачила, напевно, тільки людина, яка не заходила в мережу з середини серпня. Насправді, якщо б не доблесть Дніпродзержинської міліції, комунальних служб та місцевого осередку ПР, всі сили яких були кинуті на боротьбу з неживими предметами (автор розмістив таку рекламу і з іншими сюжетами), висів би він собі, і ніхто про нього й не дізнався б. Але після публікації новини про заклеювання біл-борда і появи в мережі оригінального колажу (до слова, бабуся на ньому ‒ росіянка, а кіт ‒ американський), уанет буквально вибухнув величезною кількістю «фотожаб», які стали розтікатися сайтами, блогами, соцмережами, форумами, а сама «Бабуся з котом» стала чи не символом протидії владі. Оскільки людей і організацій, причетних до появи мема, безліч, віддаємо перше місце хіт-параду славному місту Дніпродзержинську. До слова, причина заклеювання біл-борда ‒ нецензурне слово.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
вв555 Показати IP 26 Жовтня 2012 11:04
ВН новини теж хочуть прославитись? "в ранеті" )))
111 Показати IP 26 Жовтня 2012 11:46
Зачет
qwe Показати IP 26 Жовтня 2012 12:11
ляп - камер пораховано по 2 шт, а не по 1 шт - хоча 7 млн грн далеко до 1 млд грн! 993 000 000 робота мастрів за установку камер))))
Віктор Показати IP 26 Жовтня 2012 12:22
Пункт 4 це явно "недалекі" люди рахували. Добре що порахували скільки вартують веб-камери. А скільки вартує протягнути кабелі і підключити їх до інтернету? А скільки вартують маршрутизатори, які це все об"єднають у мережу? А скільки вартують сервери, та програмне забезпечення, які оброблятимуть і зберігатимуть відео з тих всіх камер? А ще людям треба заплатити які це все робитимуть підтримуватимуть і обслуговуватимуть. З цього мільярда шмат полюбому відгризуть, але не такий великий, як ото намагаються показати цією картинкою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus