USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Шлях до Європи ‒ у руках місцевої влади, ‒ Клімчук

26 Травня 2012 10:39
Прийдешні вибори до Верховної Ради України стануть одним із кроків на шляху до Європейського Союзу.
Про це заявив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук під час засідання Українсько-польського форуму партнерства 25 травня.
На думку губернатора, для реалізації тих великих планів, які Україна має щодо Європейського Союзу, практичні кроки повинні робити місцеві органи влади. Один із таких кроків Клімчук вбачає у проведенні прийдешніх виборів до парламенту.
«Ми маємо сформувати такий парламент, який спонукатиме уряд і Президента до виконання домашньої роботи на шляху до Європейського Союзу», ‒ зауважив він.
Загалом Клімчук відзначив, що проведення Українсько-польського форуму партнерства у Луцьку є важливою подією для локальної та міждержавної співпраці.
Своєю чергою, голова Волинської обласної ради Володимир Войтович зауважив, що облрада завжди підтримує ініціативи територіальних громад щодо участі у спільних проектах України і Польщі.
«Ми готові до конструктивної роботи та толерантної співпраці», ‒ додав він. З його слів, найкращою формою транскордонного співробітництва є прямі контакти українців і поляків у будь-яких сферах.
Войтович також зауважив, що «спільна трагічна історія має нас навчити, щоб промахів надалі не було». Окрім того, очільник облради також висловив зацікавлення досвідом польської сторони у реформуванні органів місцевого самоврядування.
Позитивно щодо партнерства України та Польщі відгукнувся і міський голова Микола Романюк. Зокрема, градоначальник зауважив, що співпраця відбувається у межах програми транскордонного співробітництва «Польща ‒ Білорусь ‒ Україна».
Співголова Форуму, Президент Українського союзу промисловців та підприємців Анатолій Кінах заявив, що сам факт проведення подібної зустрічі підтверджує прагнення обох держав до партнерства. Так, він зауважив, що співпраця української і польської сторін відбувається у галузях молодіжної політики та освіти. Чинником для зближення народів обох держав екс-прем’єр назвав також спадок минулого. Зокрема, він згадав про події, відомі як Волинська трагедія та акція «Вісла».
Окрім того, під час засідання виступили також співголова Форуму з польської сторони Януш Онішкевич, заступник Посла Польщі в Україні Даріуш Гурчинські та Посол України в Польщі Маркіян Мальський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus