USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Романюк взявся розвивати українську мову

29 Вересня 2012 11:09
У Луцьку впорядкують вивіски та організують низку заходів задля сприяння всебічному розвитку і функціонуванню державної української мови.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Микола Романюк.

Так, згідно з додатком до документу міська рада проводитиме інформаційно-роз'яснювальну роботу з суб'єктами господарювання щодо надання переваги державній українській мові у музичному оформленні, супроводі масових заходів та дозвіллі у закладах ресторанного типу, а також слідкуватиме за оформлення вивісок закладів харчування і дозвілля з дотриманням законодавства про мови.

Окрім цього, мерія профінансує організацію та проведення на території міста конкурсів на краще знання української мови та літератури: «Посміхнемось щиро Вишні», «Конкурс знавців української мови імені Петра Яцика», «Конкурс юних читців, присвячений Т.Г. Шевченку», «Конкурс юних читців, присвячений Лесі Українці», «Літературний конкурс, присвячений Шевченківським дням», «Міжнародний конкурс з української мови імені Тараса Шевченка».

Загалом в переліку заходів сприяння всебічному розвитку і функціонуванню державної української мови у Луцьку - 14 пунктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 30 Вересня 2012 01:44
На краще знання мови та літератури ... Вишні, Яцика, Шевченка, Л.Українки... Це є розвиток? Розвиток - це коли створюється щось нове, принаймні, модернізується старе. А це - 100% піар задля подальшого задурювання мізків. Краще б створили умови для створення можливостей народження та(або) становлення нових видатних митців!
Обурення Показати IP 30 Вересня 2012 20:15
Я особисто з іншого міста, і мені як би зі сторони "ріже" око вислів "державна українська мова". а це не тавтологія?! вочевидь тут щось є... хтось хоче щось вигородити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus