USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Мажоритарку атакують «клони», ‒ КВУ

14 Серпня 2012 14:37
Реєстрація «клонів» кандидатів у народні депутати у мажоритарних округах свідчить про слабкість окремих висуванців.

Про це пише УНІАН.

Як зазначив голова правління КВУ Олександр Черненко, процес реєстрації кандидатів у одномандатних округах вже почав демонструвати всі вади мажоритарних виборів.

За його словами, нині в багатьох округах спостерігається практика реєстрації так званих «двійників» або «клонів» ‒ технічних кандидатів, які мають однакові або співзвучні імена та прізвища (а іноді й по-батькові) з прізвищами відомих політиків чи громадських діячів, які вже давно заявили про свій намір балотуватися в певних округах.

«КВУ зараз проводить більш детальний аналіз масовості цього явища, але вже можна назвати конкретні приклади», ‒ повідомив Черненко.

Водночас, за його словами, досвід попередніх виборчих кампаній показав, що використання «двійників» виявилося вкрай неефективною технологією. «Я не памʼятаю жодного випадку, коли це хоч якось вплинуло на результат виборів. «Клони» відбирають від лідерів перегонів соті долі відсотка. А ті кандидати, проти яких ця технологія спрямована, навпаки, набувають більшого авторитету в очах виборця. Людей дуже важко обдурити, вони одразу бачать, хто справжній, а хто ні», ‒ сказав керівник КВУ.

«Тому тих технологів, які пропонують своїм замовникам такі технології, потрібно гнати «поганою мітлою». Коли кандидати з самого початку кампанії починають займатися брудними технологіями, це означає, що їм просто нічого запропонувати своїм виборцям», ‒ переконаний Черненко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus