USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Марека Мартінека відсторонили від посади

10 Серпня 2012 16:59
МЗC Польщі звільнило увесь персонал польського консульства у Луцьку, а генерального консула відсторонили від посади.

Про це пише «Польське радіо».

«Це має зв’язок з порушеннями в процесі видавання віз, які виявлено у консульстві, – інформує Генеральний директор польського МЗС Мірослав Ґаєвський. – З посади відкликано як Генерального консула, так і п’ять інших консулів, які мали зв’язок із видаванням віз».

Як додав Ґаєвський, консули «на свій розсуд» видавали візи «певним групам» клієнтів. Проведений на місці контроль показав, що зовнішня фірма, яка приймала візові анкети, створювала «штучну чергу». Справою займається прокуратура у Катовицях.

Як додав речник МЗС Польщі Марцін Босацький, події у Луцьку не вплинуть на темп видавання віз громадянам України. Босацький теж попросив вибачення за негідну поведінку кількох консулів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
XLX Показати IP 10 Серпня 2012 17:34
А як-же учорашня участь Миртінека, як консула, у форумі воєводств у ОДА?!
дивина Показати IP 10 Серпня 2012 17:47
Звільнили увесь персонал консульства чи увесь персонал візового відділу?
Чеширский Кот Показати IP 10 Серпня 2012 21:15
http://ru.tsn.ua/ukrayina/posle-vizovogo-skandala-v-lucke-polsha-uvolila-vse-konsulstvo.html ТСН сообщает: Министерство иностранных дел Польши уволило весь персонал польского консульства в Луцке, а генеральный консул был отстранен с занимаемой должности после скандала с визами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus