USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Культурний центр Ковеля ліквідують

30 Грудня 2011 13:34
Ковельська міськрада вирішила розпочати процес ліквідації комунального підприємства «Ковельський культурно-просвітницький центр».
Про це повідомляє «Про Ковель».
Задля цього утворили ліквідаційну комісію у складі 9 осіб, яку очолила Ліна Кобченко ‒ нинішній директор КП «Ковельський культурно-просвітницький центр».
Нагадаємо, 26 жовтня нинішнього року під час прес-конференції із представниками місцевих та обласних засобів масової інформації Кіндер говорив про фінансово-господарський стан КПЦ, що комунальну установу необхідно рятувати від боргового зашморгу, який на нього нібито накинув тодішній керівник підприємства Сергій Кошарук.
Останній відповів, що всіма силами намагався вивести центр із фінансової кризи, тому-то й погодився на свій страх і ризик узяти чималий кредит у банку.
Йшлося про суму понад 560 тисяч гривень кредиторської заборгованості та боргу за угодами про безвідсоткову фінансову допомогу та банківським кредитом.
На той момент, як зазначав Кіндер, перед мерією стояло питання, де узяти ці гроші, щоб розрахуватися з позичальниками.
Для з’ясування усієї повноти ситуації, котра вже переростала у конфлікт між Сергієм Кошаруком та керівником Ковеля, було створено аж дві комісії при міському голові: тимчасову контрольну з питань вивчення фінансово-господарської діяльності центру та інвентаризаційну. Результат їх роботи вивчали депутати міської ради на одному зі своїх сесійних засідань.
На кінець року ситуація з подальшою долею підприємства стала дещо прояснюватися. Спершу депутати дали дозвіл на відчуження частини майна центру шляхом продажу його на аукціоні. До загального списку увійшло 23 одиниці майна. Виняток зробили лише для п’яти майже новеньких холодильників. Їх запланували віддати для користування дитячим садочкам та школам міста.
А вже за три дні до Нового Року народні обранці погодилися ліквідувати комунальне підприємство «Культурно-просвітницький центр».
Головуючий на сесії Олег Кіндер не заперечував.
Сергія Кошарука на сесії не було.
Процес ліквідації КПЦ, який пропрацював лише два з половиною роки, триватиме певний період, адже, відповідно до чинного законодавства України, підприємство може бути ліквідоване лише після погашення усіх його боргів.
Нагадаємо, під час зборів трудового колективу Культурно-просвітницького центру, заступник міського голови Ковеля Ігор Прокопів стверджував, що «про закриття Центру влада не говорить»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ковель Показати IP 30 Грудня 2011 14:08
Оце й усе, на що здатний пігмей кіндер.
Soldier of fortune Показати IP 30 Грудня 2011 19:27
Толковий заклад був. Ідея хороша, однак невдовзі приміщення забере якийсь приватбанк чи митник під кабаре. Ось там і відпочиватиме Кіндер, вдивляючись у далечінь безсоромних дівчат, що витанцьовутимуть канкан. Це буде його опозиційна боротьба з розбещеністю молоді, бо ж відвідуватиме усі вистави сам, з депутатами міськради.
ЗМІ Показати IP 31 Грудня 2011 13:09
Ліквідовується те, що скорочує відстань між людиною і мавпою. Культура, просвітництво, гуманітарні знання - це категорії, які здатні розвивати такі важливі для демократії людські здібності, як співчуття і критичне мислення. Сьогодні вони переселяються з центру духовного життя на периферію. А в Ковелі кіндерами просто знищуються - без "переселення". Куди йдемо?
Ковель Показати IP 1 Січня 2012 12:58
З чим вас ковельські мавпи і вітаю. Ви перетворилися в село міського типу де ночують злодії із таможні. Відкритиєте новий євро-буфет для ковельської "інтелігенції". Полісся є полісся.
Українець Показати IP 23 Лютого 2012 13:57
Це тільки перед виборами,з високої трибуни палацу ім.Шевченка,в присутності Тимошенко, наш кіндер обіцяв великі блага для ковельчан,як прийде до влади - 2000 нових робочих місць на "Сільмаші",нову поліклініку і реставрацію стадіона "Локомотив", а на справді забирає в людей ті блага, що дав для ковельчан Кошарук. Ганьба таким керівникам. За це Бог його і наказує. Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus