USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У першій поліклініці бракує лікарів

5 Квітня 2012 16:24
У Луцькій міській поліклініці №1 не вистачає лікарів загальної практики сімейної медицини.
Про це повідомив головний лікар поліклініки Ігор Гнетньов, звітуючи перед членами виконавчого комітету Луцької міської ради під час засідання 5 квітня.
За словами Ігоря Гнетньова, на початку лютого у медичній установі встановили автоматизований тепловий пункт. «На даний момент це дозволило заощадити щонайменше 30% на тепло за місяць», - стверджує медик.
Окрім того, Гнетньов нагадав про те, що у поліклініці не вистачає лікарів загальної практики сімейної медицини (дільничні терапевти, - «ВН»). «Наразі відділення сімейної медицини нараховує 18 спеціалістів, а працює лише 15», - каже Гнетньов. З його слів, поліклініка відчуває потребу ще в 7 лікарях. Проте, керівник медзакладу сподівається, що до початку вересня ситуація щодо укомплектованості персоналом поліпшиться.
На запитання першого заступника міського голови Святослава Кравчука щодо навантаження на одного «сімейного» лікаря, Гнетньов відповів: «На 25 дільницях, що розраховані на 51 тисячу населення, один «сімейний» лікар наразі обслуговує до 4000 осіб».
За словами медика, цей показник вдвічі більший, аніж це передбачено законодавством. Тим часом середня заробітна плата спеціаліста цього профілю становить 1600-1700 гривень, - додав Гнетньов.
Члени виконавчого комітету міськради визнали роботу закладу задовільною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Чипполино Показати IP 5 Квітня 2012 17:47
А разве 51000 разделить на 25 даст 4000, ...по-моему, будет 2040... Где Гнетньов учил математику, не знаю. Но то, что он мастер приписок -факт!
студент Показати IP 5 Квітня 2012 18:14
нормально учив,ти текст читай математик-чиполіно,один лікар обслуговує 2 дільниці,за дякую іще 2040 осіб...
:) Показати IP 5 Квітня 2012 21:32
то ж пише що працює не 25 лікарів, а ЛИШЕ 15 чоловік
Думаючий Показати IP 6 Квітня 2012 00:17
Лікарів не вистачає? А для чого ще відкривати нові амбулаторії і забирати лікарів туди? Це покращення обслуговування і життя для кого? Якщо на вул.Стрілецькій відкривають нову амбулаторію, то навантаження для лікаря збільшиться чи зменшиться? Звичайно для Вишкова це покращення, бо ближче добиратись, але для жителів вул.Винниченка чим це краще? Дістатись до 1 поліклініки можна тролейбусами 5,7,8, маршрутками 1,2,15 максимум за 10 хвилин, хоч зупинок і багато, але ж до амбулаторії їх всього 2 для маршрутних таксі 26 та 26а які треба чекати. І проблема нівіть не в чеканні, а в тому що біля Проміня та маршрутка стає переповненою і здоровій людині вийти проблематично, не те що хворій. Це покращення? Якщо при грипові дільничий лікар в поліклініці відправляє на аналіз, рентген легень, до ЛОРа... В амбулаторії мене теж направлять, тільки в поліклініку, а потім назад? І це якщо ще добре що я до амбулаторії дістався з температурою і знесилений від хвороби? Можливо все не так погано - з амбулаторії всіх хворих, мабуть, будуть довозити безкоштовно (але ж знову не безкоштовно, бо це за гроші платників податків - за наші ж гроші) на машині в поліклініку та назад? Чим керувалися чиновники в даній ситуації?
Лучанан до Думаючий Показати IP 6 Квітня 2012 09:42
Я бачу ти такий "розумний". Може тоді біля кожного будинку встановити амбулаторії, щоб ти навіть свою дупу з дивану не піднімав. РS: Вам що не роби - веодно недогодиш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus