USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку презентували посібник для майбутніх мам. ФОТО

24 Жовтня 2012 15:21
Навчальний посібник, присвячений темі виношування дітей та допологового стану майбутніх матерів презентували на обласній конференції лікарів акушерів-гінекологів.

Про це повідомляють в управлінні охорони здоров’я Волинської ОДА.

Сьогодні у Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні відбулася обласна конференція лікарів акушерів-гінекологів. Захід відбувся у межах україно-швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини».

На з’їзді презентували навчальний посібник «Ефективний антенатальний догляд» (антенатальний - пов'язаний з внутрішньоутробним життям, до періоду народження, – «ВН»).

Медичне видання створили завдяки спільній фінансовій підтримці Швейцарії та США. Розповсюджуватимуть його безкоштовного насамперед у партнерських регіонах Програми, а також серед усіх медичних університетів країни.

Участь у конференції взяли начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, керівник офісу з впровадження україно-швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини» Наталія Рябцева та клінічний консультант Програми, співавтор навчального посібника Артем Чернов.

Ігор Ващенюк розповів про реформи у сфері охорони здоров’я матерів та дітей області. Серед найважливіших напрямів, в яких Волинь співпрацює з швейцарською програмою, керівник виділив діяльність у сфері навчання лікарів. «Цінним є те, - зазначив начальник, - що посібник «Ефективний антенатальний догляд», який сьогодні отримують наші лікарі, ґрунтується на наукових доказах та найкращих світових клінічних практиках».

Варто зауважити, що конференція транслювалась он-лайн. Відтак медпрацівники, які не мали можливості на неї потрапити, доєдналися дистанційно завдяки телемедичному обладнанню, закупленому нещодавно Програмою для 12-ти лікарень і пологових будинків області.

«У жовтні цього року Програма передала для медичних закладів Волині інформаційно-комунікаційне обладнання на суму 117 260 гривень, - пояснив Ігор Ващенюк. За словами очільника волинських медиків, нове устаткування дозволяє лікарям районних лікарень і пологових будинків бути на зв’язку з обласними, національними та закордонними фахівцями. Це, в свою чергу, дає можливість суттєво покращити якість медичного обслуговування на місцевому рівні.

Наталія Рябцева розповіла, що Програма підтримає створення перших в Україні навчальних симуляційних лабораторій у своїх партнерських регіонах, для чого наразі закуповує сучасне симуляційне обладнання і згодом буде проводити підготовку викладачів. «Симуляційні лабораторії піднімуть опанування практичних навичок медичним персоналом на якісно новий рівень», - додала керівник офісу.

Під час конференції Артем Чернов детально ознайомив своїх колег з окремими розділами посібника. Зокрема з прогнозуванням та профілактикою передчасних пологів, а також окремими патологічними станами під час вагітності.




Довідково:

Програма «Здоров’я матері та дитини» розпочала впроваджуватися на Волині ще з 1998 року з поставки медичного обладнання до вибраних закладів.

З 2005 року Програма працювала з обласними закладами – Луцьким клінічним пологовим будинком та Волинським обласним дитячим територіальним медичним об'єднанням, а також з двома районними лікарнями – Горохівською та Ратнівською.

У період з 2008 – 2011 років до Програми залучили ще 3 центральних районних лікарні – Луцьку, Маневицьку та Любомльську.

А з 2011 по 2015 роки Програма впроваджується в усіх центральних районних лікарнях області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus