USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Прокуратура не дозволила дітям купатися в басейні

9 Червня 2012 12:27
У місті Камені-Каширському прокуратура припинила функціонування відкритого басейну, де купалися діти у воді, яка не відповідає санітарним нормам.
Про це повідомила прес-служба прокуратури області.
Працівники прокуратури Камінь-Каширського району вирішили перевірити, як чиновники дотримуються вимог законодавства про оздоровлення та відпочинок дітей. Перевірка засвідчила: порушення у пришкільних таборах району – непоодинокі.
Як повідомив прокурор району Андрій Кучер, дітей там харчували не за розпорядком. Про місце перебування деяких вихованців не було відомо керівникам таборів. Діти вирушали на екскурсії без супроводу належної кількості вихователів та медпрацівника.
Окрім того, прокуратура району виявила незаконну діяльність місцевого підприємця, який орендував басейн відкритого типу у Камені-Каширському. Без відповідного висновку районної санітарно-епідеміологічної станції про належні санітарні характеристики води він наповнив басейн водою із місцевої річки Цир.
На час перевірки, яку прокуратура району проводила разом із працівниками СЕС та Камінь-Каширської районної ради, у власності якої перебуває басейн, в ньому купалися 25 дітей. Вода ж у басейні, згідно з даними попередніх лабораторних досліджень, не відповідала встановленим стандартам.
Лише після втручання прокуратури району працівники Камінь-Каширської СЕС щодо підприємця склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 42 Кодексу України про адмінправопорушення (порушення санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил і норм). Воду із басейна спустили.
За результатами проведеної перевірки щодо головного державного санітарного лікаря Камінь-Каширського району порушили дисциплінарне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus