USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Із Нового року в Луцьку буде «нова медицина»

12 Грудня 2012 16:06
Після Нового року запрацює перший в Луцьку центр первинної медико-санітарної допомоги, який об’єднуватиме 5 амбулаторій та обслуговуватиме 65 тисяч населення.

Про це йшлося 12 грудня під час засідання «соціальної» комісії міськради.

Зі слів начальника міського управління охорони здоров’я Федора Кошеля, реформування медицини в Луцьку нині відбувається в частині утворення і зміцнення первинного рівня медичного захисту населення. «Зміст цих дій – наблизити медичну допомогу до населення. Зокрема, створити амбулаторії в місцях компактного проживання, щоб забезпечити людей рівною для всіх допомогою», ‒ пояснив він.

Також чиновник повідомив, що амбулаторії підпорядковуватимуться центрам реформування первинної медико-санітарної допомоги у Луцьку. Так, після Нового року запрацює перший центр, адміністрація якого розташується в міській поліклініці №3, і об’єднуватиме 5 амбулаторій та обслуговуватиме приблизно 65 тисяч лучан.

«Залишилося небагато роботи. Невеликі суми треба дати, і ми почнемо працювати в нових умовах», ‒ зауважив посадовець.

Водночас він розказав, що виникли проблеми при реорганізації поліклініки №3. Мовляв, потрібно шукати нові місця для вузькопрофільних спеціалістів, частину з яких «переселять» в першу поліклініку.

Загалом Кошель переконував, що значних кадрових змін у міських закладах охорони здоров’я не відбудеться: йдеться про перенаправлення фінансових потоків. Так, більше грошей даватимуть на первинний рівень медицини, тобто на амбулаторії.

Щодо так званого «другого рівня охорони здоров’я», тобто закладів, де працюють вузькопрофільні фахівці, то його теж реформуватимуть, але в інший спосіб. «Взагалі обидва рівні будуть фінансуватися різними способами», ‒ додав чиновник.

Насамкінець він сказав, що, не підтримавши реформування первинної медико-санітарної допомоги у Луцьку, місто може втратити фінансову підтримку реформи з державного бюджету. «Тим не менше реформа йде, бо є відповідні законні акти. І нам її не зупинити», ‒ зауважив Кошель.

Члени комісії, подискутувавши, вирішили підтримати документ, представлений Кошелем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
тиць-здиць Показати IP 12 Грудня 2012 19:53
Пакращення!
Тиміх Показати IP 13 Грудня 2012 09:00
«Залишилося небагато роботи. Невеликі суми треба дати, і ми почнемо працювати в нових умовах», ‒ зауважив посадовець. Це кому треба дати???
Ирен Показати IP 13 Грудня 2012 12:43
Знвайшли з кого починати,третя поклініка взагалі жах, її закрити треба. Там нема нічого нормального, все старе рентген зробити толковий не можна. Очного тиску зміряти нема чим, то чого там сидять ці окулісти і рентгенологи,якщо нема чим обслуговувати людей і головне допомагати.А за лікарів нема і про що говорити,аналізів толкових також нема кому зробити.Головне їм суми дати,наши податків, а роботи з вас ми простий люд не бачимо і не побачимо,бо ви не закавлені лікувати народ, вам аби день до вечора і в кармиани класти побільше.Інакше ви на нас і не подвитесь.Мт стали не люди, а звірі
вася Показати IP 14 Грудня 2012 09:09
які умови і зарплата,так і працюють...
Мася до вася Показати IP 16 Грудня 2012 17:53
А як же клятва Гіппократа,а де ж людська совість?! Чому ж у медичних вузах такі шалені конкурси?Про низьку зарплатню не знають?!Не влаштовує зарплата - на завод Кромберг, там і зарплата, і умови. А хто мені буде відшкодовувати моральні травми після відвідування амулаторії, зокрема на ГПЗ?
вася Показати IP 17 Грудня 2012 13:59
Бозя відшкодує,така як і скрізь совість,тільки чомусь багато совісних вважає,що лише лікар забов"язаний за дарма працювати,а менталітет у нас такий,що куди не поткнись-ніде ні сорому,ні совісті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus